V Senegale sa zrazili dva autobusy, hlásia štyri desiatky mŕtvych

Pri zrážke dvoch autobusov v Senegale v nedeľu zomrelo 40 ľudí a osem desiatok ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala o tom agentúra DPA. Podľa nej prezident tejto západoafrickej krajiny Macky Sall vyhlásil od pondelka trojdňový štátny smútok.

08.01.2023 12:57
debata

„Som hlboko zarmútený dnešnou tragickou dopravnou nehodou v Gniby, ktorá zabila 40 ľudí a mnoho ďalších ťažko zranila,“ napísal Sall dnes na twitteri a rodinám obetí vyjadril sústrasť. Prezident tiež uviedol, že zvolá zasadnutie vlády, ktorá prerokuje bezpečnosť cestnej premávky v krajine.

Havária sa stala na hlavnej senegalskej diaľnici ráno približne o 04.15 h SEČ. Všetci mŕtvi i ranení boli prevezení do kaffrinskej ústrednej nemocnice.

Štyridsaťtisícové Kaffrine je hlavným mestom rovnomennej administratívnej oblasti. Región je známy najmä pestovaním arašidov, ale miestni roľníci tam obhospodarujú aj lány prosa a kukurice.

AFP spresňuje, že vraky havarovaných autobusov boli už z miesta nehody odtiahnuté a premávka na cestnej komunikácii sa obnovila.

V Senegale sú dopravné nehody pomerne častým javom, predovšetkým preto, že vodiči len málo dodržujú dopravné predpisy, cesty sú v dosť chabom stave a takisto aj vozidlá zastarané a technicky už nevyhovujúce.

Nedeľná havária autobusov je však jednou z najtragickejších za posledných niekoľko rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Senegal #zrážka autobusu