Muž v Budapešti pobodal troch policajtov, jeden z nich zomrel

Muž v Budapešti vo štvrtok neskoro večer pobodal troch policajtov. Jeden z nich neskôr v nemocnici svojim zraneniam podľahol, informovala dnes podľa agentúry Reuters polícia vo vyhlásení.

13.01.2023 11:30 , aktualizované: 16:30
Maďarsko muž polícia obeť pobodanie Foto: ,
Policajti zadržiavajú útočníka pred obytným domom v Budapešti 12. januára 2023.
debata (1)

Policajtov privolali do domu v 11. obvode na juhozápade maďarského hlavného mesta susedia, pretože agresívny muž vylomil dvere pri jednom byte a ohrozoval jeho obyvateľov. Keď ho traja strážcovia poriadku chceli zadržať, muž na nich zaútočil nožom a pokúsil sa z miesta utiecť na ulicu. Štvrtý policajt ho strelil do nohy a útočníka sa podarilo zadržať. Zranených policajti odviezli do nemocnice.

„Nešlo o teroristický čin,“ povedal prokurátor Pál Fürcht. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu spáchanú na členovi poriadkových zložiek.

Podozrivý odmietol vypovedať

Polícia v piatok zadržala a vypočula 35-ročného muža, podozrivého zo štvrtkového útoku nožom. S odvolaním sa na server 24.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Hovorkyňa Ústrednej vyšetrovacej prokuratúry (KNYF) Katalin Kovácsová pre server uviedla, že podozrivý odmietol vypovedať a voči postupu polície podal sťažnosť.

Na policajné budovy v Maďarsku vyvesili čierne vlajky a čierne stuhy sú aj na služobných vozidlách polície.

Maďarský premiér Viktor Orbán pre štátnu rozhlasovú stanicu v piatok uviedol, že maďarská vláda poskytne rodine zabitého policajta pomoc.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #útok nožom