The Insider: Na pozadí vojny zažívajú v Rusku rozkvet sexuálne večierky, prostitútky však majú menej práce

V Rusku sa na pozadí vojenskej invázie na Ukrajinu darí sexuálnym večierkom. Dopyt po nich vzrástol, keďže ľudia sa chcú zbaviť stresu a rozptýliť, píše server The Insider s odvolaním sa na organizátorov týchto podujatí. Naopak, v oblasti erotických služieb je podľa neho situácia zložitejšia, sexuálne pracovníčky nižšej a strednej cenovej kategórie cítia dôsledky mobilizácie.

13.01.2023 13:45
debata (70)

Stas z Belgorodu má na profile na sieti VKontakte znaky Z a V, teda symboly ruskej invázie. Podľa webu The Insider hľadá bisexuálneho muža slovanského vzhľadu pre sex s ním a ženou. A tvrdí, že blízkosť hraníc s Ukrajinou a vojna, ktorú vlani rozpútalo Rusko, neovplyvnili jeho sexuálny život. Swingers party sa v Belgorode odohrávajú pravidelne. Ostreľovanie, protivzdušná obrana a množstvo vojakov nie sú pre orgie prekážkou, tvrdia ďalší priaznivci skupinového sexu z ruských regiónov.

„Môžem jednoznačne povedať, že tento rok (v roku 2022) bolo na swingers akciách viac ľudí,“ tvrdí Ilja Lukičev, ktorý takéto večierky organizuje. Tie sú uzavretými podujatiami, aj skupiny na sociálnych sieťach sú striktne moderované a neprijímajú cudzincov, píše The Insider. „Máme 70 správcov a v komunite je prísne zakázané diskutovať o politike, deťoch, LGBT+, drogách a ruskej pravoslávnej cirkvi,“ uviedol Lukičev. Ceny za účasť sa podľa neho od roku 2019 nezmenili. Ak vtedy stála vstupenka na swingers party pre mužov 5 000 rubľov, záujemca zaplatí rovnakú sumu aj teraz, píše The Insider.

zelenskyj Čítajte viac Zelenskyj na Zlatých glóbusoch: Tretia svetová vojna nebude. Ukrajina zastaví ruskú agresiu

Minulý rok sa vraj vydaril organizátorom aj večierok zvaných Kinky Party, hoci sa vraj nezačal dobre. „Spočiatku, po 24. februári, bolo záujemcov o účasť viditeľne menej. V komunite panoval veľmi silný stres. Na druhej strane sú naše stretnutia miestom, kam sa ľudia chodia uvoľniť. Preto sme v marci usporiadali akciu nového formátu, bez sexuálnych interakcií – Kinky Care. Bolo možné prísť, pomaznať sa, navzájom sa pomasírovať a počúvať meditatívnu hudbu,“ opísala organizátorka Taisija Blanche.

Zvyčajne sa Kinky Party len málo podobá meditácii a nechýbajú na nej sexuálne interakcie, poznamenal The Insider, podľa ktorého tieto večierky znamenajú predbežný výber účastníkov, povinné tematické kostýmy, šou a erotické aktivity ako bičovanie. Taisija Blanche zároveň serveru povedala, že členovia ich komunity sa líšia od účastníkov swingers party alebo večierkov BDSM. „Kinky Party je o kultúre aktívneho súhlasu, skúmaní vlastnej zmyselnosti a bezpečia. Ľudia, ktorí k nám prichádzajú, vyznávajú rovnaké hodnoty. Mimochodom, preto sme po 24. februári nemali v komunite konflikty,“ tvrdí žena.

Surovikin, Putin Čítajte viac Putin nemá plán. Experti hodnotia, na čo sa ešte vo vojne spolieha

Na Kinky Party sa zároveň zmenila nálada. „Ľudia píšu, že už nechcú odkladať svoje túžby. Dokonca aj tí, ktorí dlho riešili, či na Kinky Party prísť, si na pozadí toho, čo sa deje, uvedomili, že teraz je ten správny čas,“ tvrdí ďalšia organizátorka Tanja Dmitrijevová. Zhoršila sa však situácia s dodávateľmi – ubudlo ich. „Raz sa nám oneskoril strih videa, pretože strihačov mobilizovali,“ opísala Dmitrijevová.

Ruské sexuálne pracovníčky pritom zaznamenávajú pokles dopytu. „Najviac tento rok (rok 2022) zasiahol dievčatá pracujúce v nižšom a strednom cenovom segmente. Prvý veľký pokles odbytu prišiel vo februári a marci, druhý na konci septembra, keď vyhlásili mobilizáciu. Viac-menej stabilne sa cítia len VIP eskortné ženy a dominy,“ uviedla Irina Maslovová, zakladateľka hnutia Serebrjanaja roza, ktorá sa venuje ochrane práv sexuálnych pracovníčok. Hovorkyňa fóra sexuálnych pracovníkov Marina Avramenková nedávno uviedla, že prísun klientov sa znížil dvakrát až trikrát a príjmy klesli o 30 až 50 percent.

Rusko Ukrajina vojna, dmitrij medvedev Čítajte viac Čo sleduje Medvedev svojimi bizarnými prognózami?

Podľa ďalšej ženy, ktorá poskytuje sexuálnym pracovníčkam pomoc v oblasti práva, hlavnú ranu odboru zasadila mobilizácia. „Zrejme došlo k prehodnoteniu hodnôt a mnohí klienti teraz radšej nosia peniaze rodine. Niektorí sa oženili, nedávno nastal boom rýchlych sobášov, a tiež odmietli sexuálne služby,“ uviedla žena, u ktorej The Insider použil zmenené meno Kristina. Zákazníci podľa nej tiež častejšie žiadajú zľavu s odkazom, že idú do vojny. „Ale dievčatá, pokiaľ viem, takéto zľavy nedávajú,“ dodala.

Všetko má následky. „Ceny klesajú a sexuálna pracovníčka pri honbe za klientom súhlasí s nebezpečnejšími praktikami,“ uviedla Maslovová. „Schudobnenie obyvateľstva zároveň viedlo k tomu, že takýto zárobok hľadajú ženy, ktoré sa tým skôr nezaoberali,“ upozornila. O sexuálne pracovníčky sa pritom zrazu začali zaujímať bezpečnostné zložky, píše The Insider. „Dôvodom je zrejme zintenzívnenie všeobecného boja za morálku a zdržanlivosť,“ domnieva sa Maslovová.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine