Zelenského odkaz bežným Rusom po útoku v Dnipre: Zbabelo mlčíte

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu vo svojom večernom príhovore odsúdil "zbabelé mlčanie" ľudí v Rusku o sobotňajšom raketovom útoku na obytný dom v meste Dnipro, ktorý si vyžiadal najmenej 30 mŕtvych, informovali agentúry DPA a AFP.

16.01.2023 06:15
debata (246)

VIDEO: Dnipro po krvavom útoku Rusov: Ľudia zostali pod ruinami, je to boj s časom.

Video

„Chcem osloviť všetkých v Rusku, ktorí ani teraz nedokážu zopár slovami odsúdiť tento teror, hoci všetko dobre vidia a chápu. Vaše zbabelé mlčanie, váš pokus ‚prečkať‘ to, sa skončí len tým, že jedného dňa si po vás prídu tí istí teroristi,“ povedal Zelenskyj po rusky.

Zelenskyj poznamenal, že Ukrajina dostala po útoku mnoho prejavov sústrasti z celého sveta, za ktoré sa poďakoval. „Z trosiek sa podarilo zachrániť desiatky ľudí vrátane šiestich detí. Bojujeme o každého človeka. Záchranné práce budú pokračovať dovtedy, pokiaľ bude čo i len najmenšia šanca na záchranu životov,“ zdôraznil.

Ruský strategický bombardér Tu-22m3 Čítajte viac Na Dnipro dopadla raketa Ch-22, zabijak amerických lietadlových lodí. Kyjev ich nedokáže ničiť

Zrejme až na šesť desiatok mŕtvych sa môže vyšplhať bilancia sobotného ruského útoku na obytný dom vo východoukrajinskom meste Dnipro. Úrady zatiaľ potvrdili tri desiatky mŕtvych, ale viac ako tri desiatky ďalších ľudí je podľa Zelenského nezvestných.

„Na zozname zabitých je teraz 30 ľudí, vrátane jedného dieťaťa, dievčaťa, ktoré malo 15 rokov. Sú správy, že sa dve deti stali sirotami,“ povedal Zelenskyj a dodal, že neznámy zostáva osud viac ako 30 ľudí, ktorí mohli byť v dome, keď ho zasiahla ruská raketa.

VIDEO: Tieto bombardéry nesú rakety, ktoré Ukrajinci nevedia zostreliť.

Video
246 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj