Sadistická vražda v Plzni: V rieke našli zohavené telo Slováka bez hlavy

V Plzni našli v rieke Berounke telo 33-ročného Slováka. Vrah mu odrezal hlavu, genitálie a zohavil ho hlbokými ranami po celom tele. Vladimír L. bol bezdomovec a narkoman. Na ulici žil tri roky. Býval v schátraných staničných domčekoch pri trati neďaleko plzenskej teplárne. Kriminalisti po vrahovi pátrajú, píše idnes.cz.

18.01.2023 07:39
debata (32)

Polícia zatiaľ hlavu nenašla. Kriminalisti nepoznajú ani motív konania. Podľa idnes.cz v meste medzi bezdomovcami vládne strach.

Slováka pod prezývkou Čobol označil jeho kamarát za bezproblémového. Pred vlakovou stanicou v Plzni trávil veľa času. Občas žobral, ale najčastejšie len popíjal víno. „V posledných mesiacoch sa priatelil s dvadsaťdvaročným mladíkom, ktorého polícia v novembri zadržala kvôli tomu, že obchytkával mladé študentky na eskalátoroch práve na stanici,“ píše idnes.cz.

Polícia / Policajná páska / Čítajte viac Tragédia v Michalovciach: V byte našli zastrelený manželský pár a dve deti

„Kto mohol niečo také ale urobiť, to absolútne netušíme. Je to hrozné, hrozné. A to nie je prvý mŕtvy bezdomovec,“ povedal ďalší bezdomovec pre český denník. Pripomenul príbehy ďalších dvoch narkomanov žijúcich na ulici, ktorí v uplynulých mesiacoch v Plzni zomreli. Ani jeden z prípadov polícia nevyšetruje ako vraždu.

hamran Čítajte viac Vrah z Michaloviec má 18 a chytili ho v Žiline. Hamran: Máme silné dôkazy

Plzenská polícia k prípadu sadistickej vraždy Slováka nechce zverejňovať podrobnosti ani potvrdiť totožnosť mŕtveho. „Na mieste pracovali policajní psovodi a potápači, prizvaný bol aj súdny znalec. Nariadená bola pitva. Viac k prípadu v tejto chvíli nebudeme hovoriť,“ uviedla policajná hovorkyňa Dagmar Brožová pre idnes.cz. Podľa novín mal muž vo vrecku občiansky preukaz. Čakajú ešte na výsledky testov DNA.

polícia, NAKA Čítajte viac Ďalšia vražda. Tentokrát pri Dunajskej strede. Podozrivý je už zadržaný

Podľa informácií denníka boli na tele Vladimíra L. vyrezané značky alebo nejaké ornamenty.

Podobný prípad už v minulosti plzenská polícia riešila. Rozrezané časti tela hodil do rieky vrah Luděk Zlámal, ktorý v novembri 2010 zabil šéfa dopravnej firmy, pre ktorú ako vodič jazdil. Za vraždu dostal 13 rokov väzenia, ktoré si stále odpykáva, pripomenul server idnes.cz.

VIDEO: Strach v Michalovciach. Desivé zábery brutálneho činu. Erika podľahla niekoľkým bodným ranám.
Video
32 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda