Rumunský súd predĺžil väzbu kontroverzného influencera Tatea a jeho brata

Súd v Bukurešti v piatok predĺžil vyšetrovaciu väzbu pre bývalého profesionálneho kickboxera a kontroverzného influencera Andrewa Tatea a jeho brata Tristana. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

20.01.2023 18:07
Andrew Tate Foto: ,
Bývalý americko-britský profesionálny kickboxer a kontroverzný influencer Andrew Tate (tretí sprava) a jeho brat Tristan Tate (druhý sprava) prichádzajú do budovy súdu v Bukurešti 10. januára 2023.
debata

„Na žiadosť prokuratúry súd akceptoval predĺženie väzby bratov Tateovcov do 27. februára,“ uviedla Ramona Bollaová, hovorkyňa rumunského Riaditeľstva pre vyšetrovanie organizovanej kriminality a terorizmu (DIICOT). Bratia sa proti rozhodnutiu súdu pravdepodobne odvolajú, napísala agentúra AP.

Andrew Tate (36) má britské aj americké občianstvo. Spolu s bratom a dvoma Rumunkami bol zadržaný 29. decembra v Rumunsku pre podozrenie z pašovania ľudí, znásilnenia a založenia organizovanej zločineckej skupiny.

„Som vo väzbe, pretože ‚hľadajú‘ dôkazy. Dôkazy nikdy nenájdu, pretože sme nevinní. Majú a budú aj naďalej ignorovať a zahadzovať všetky svedectvá alebo jasné dôkazy, (že) sme nevinní. Môj prípad nie je o pravde. Toto je o politike,“ píše sa vo štvrtkovom príspevku na Tateho profile na Twitteri.

Bratia Tateovci a dve Rumunky údajne pašovali, najímali a zneužívali ženy, ktoré nútili k výrobe pornografie za účelom zisku. Zatiaľ bolo identifikovaných šesť obetí, ktoré mali sexuálne vykorisťovať. V rámci vyšetrovania spusteného v apríli sa uskutočnili razie na viacerých miestach po celom Rumunsku. Tateovci aj zmienené dve Rumunky obvinenia popierajú.

Andrew Tate sa pred niekoľkými rokmi spolu s bratom Tristanom presťahoval do Rumunska. Pre svoje mizogýnne výroky (nenávistné voči ženám) mal zakázaný prístup k viacerých sociálnym sieťam, napríklad k YouTube, Facebooku, Instagramu aj TikToku. Povolili mu však vrátiť sa na Twitter, na ktorom ho sleduje 4,7 milióna ľudí, keď ho kúpil americký miliardár Elon Musk.

Andrew Tate, Greta Thunbergová Čítajte viac Silné auto, ale malý... Ako Greta odrovnala veľmi slávneho Američana
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrew Tate