Ukrajinské deti ťažko zranené pri páde vrtuľníka sa budú liečiť v Rakúsku

Rakúsko prevezme z Ukrajiny na liečenie šesť ľudí, vrátane troch detí, vážne zranených pri stredajšom páde vrtuľníka neďaleko Kyjeva. Informuje o tom vo svojom sobotňajšom vydaní rakúsky denník Kleine Zeitung.

20.01.2023 22:54
ukrajina vrtuľník helikoptéra brovary Foto: ,
Ľudia vzdávajú úctu na mieste, kde sa zrútil vrtuľník na civilnú infraštruktúru. Brovary, Ukrajina.
debata

Pri nešťastí, ktorého príčina je doteraz nejasná, zahynulo 14 ľudí vrátane ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrského.

Vrtuľník sa zrútil v meste Brovary pri škôlke. Vážne randenie majú byť transportovaní do nemocníc vo Viedni, Linzi a Štajerskom Hradci, potvrdilo dnes večer podľa agentúry APA rakúske kancelárstvo. Evakuácia, ktorá bola vo štvrtok dohodnutá s ukrajinským ministerstvom vnútra, sa začala dnes.

Ukrajina Monastyrskyj minister vrtuľník úmrtie uarus Čítajte viac Ukrajinského ministra zabila vojna. Nešťastia sú jej súčasťou

Tri dievčatá vo veku od päť do sedem rokov a tiež dve matky a jeden otec budú v priebehu najbližších dní prepravené do Rakúska. Všetci zranení sú podľa úradu rakúskeho kancelára pri vedomí, ale potrebujú kyslík. Rakúsky kancelár Karl Nehammer poďakoval rakúskym nemocniciam, „ktoré boli tak rýchlo ochotné prevziať a liečiť obete“.

Od prepuknutia ruskej útočnej vojny postihuje civilné obyvateľstvo na Ukrajine veľké utrpenie, zdôraznil Nehammer vo vyhlásení. „Som rád, že môžeme pomôcť tam, kde to v takom strašnom rozmere dopadá na deti, matky a otcov,“ uviedol a dodal, že ho ako otca rodiny zvlášť zasiahli „hrozné zábery zničenej škôlky“.

Miesto pádu vrtuľníka v meste Brovary pri...
Miesto pádu vrtuľníka v meste Brovary pri...
+6Záchranári pri mieste pádu vrtuľníka v meste...
debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #vojna na Ukrajine