Pri streľbe v Monterey Park zomrelo desať osôb. Podozrivý je mŕtvy

Najmenej desať mŕtvych a desať zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v sobotu večer v tanečnom klube v kalifornskom meste Monterey Park.

22.01.2023 11:12 , aktualizované: 23.01.2023 05:48
Kalifornia / Monterey Park / Streľba / Foto: ,
Policajné auto na mieste streľby v kalifornskom meste Monterey Park 22. januára 2023
debata (4)

Podľa kapitána Andrewa Meyera z úradu šerifa v neďalekom Los Angeles sú niektorí z najmenej 10 zranených v kritickom stave. Desať ľudí zomrelo priamo na mieste činu.

Muža podozrivého zo streľby našli mŕtveho. Išlo o 72-ročného Aziata. Motív jeho činu nie je známy. Podľa agentúry Reuters o tom informovala kalifornská polícia.

Bezpečnostné zložky v kalifornskom meste Torrance obkľúčili muža v bielej dodávke, ktorého zo streľby v tanečnom klube podozrievali. Zásahové komando následne vniklo do vozidla a našlo ho v ňom mŕtveho. Podľa vyjadrenia kalifornskej polície muž spáchal samovraždu.

„Podozrivý bol zasiahnutý guľkou a bol na mieste vyhlásený za mŕtveho,“ vyhlásil šerif okresu Los Angeles Robert Luna. V aute sa našla tiež zbraň. Úrady nepredpokladajú, že by v prípade boli ešte ďalší podozriví.

Monterey Park je zhruba 60-tisícové mesto ležiace neďaleko Los Angeles. V tejto oblasti južnej Kalifornie žijú početné komunity obyvateľov ázijského pôvodu, ktorí v sobotu večer slávili začiatok nového čínskeho lunárneho roka.

Streľbu polícii ohlásili v sobotu o 22.22 h, krátko po ukončení miestnych osláv príchodu čínskeho nového roka, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí. Na mieste zasahovali desiatky policajtov, ktorým asistovali aj hliadkovacie vrtuľníky. Svedkovia tvrdia, že útok spáchal strelec ozbrojený automatickou zbraňou.

Twitterový účet informujúci o dopravnej situácii v Los Angeles a ďalšie účty na sociálnych sieťach pôvodne písali o najmenej desiatich mŕtvych a 16 zranených.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Los Angeles