Babiš sa už na verejnosti v kampani neukáže. Má obavy o svoju bezpečnosť

Kandidát na českého prezidenta Andrej Babiš upozornil na opakované rôzne vyhrážky, ktorým čelí od extrémne naladených odporcov. V tejto súvislosti sa rozhodol, že do volieb sa už nezúčastní na nijakom mítingu s voličmi. Babiš to povedal na mimoriadnej tlačovej konferencie v utorok popoludní. Jeho vystúpenie naživo vysielali viaceré české spravodajské portály.

24.01.2023 14:28
Andrej Babis portret Foto:
Andrej Babiš, bývalý český premiér, ktorý kandiduje v prezidentských voľbách.
debata (42)

Babiš pripomenul i náboj, ktorý pred pár dňami niekto poslal jeho manželke Monike Babišovej. Poukázal aj na to, že jeho stretnutia s voličmi vážne narúšajú tí, čo ho nechcú vidieť na Pražskom hrade, a dokonca atakujú členov jeho tímu, Babiša nevynímajúc.

Zároveň vyjadril zdesenie nad anonymným listom, ktorý tento utorok dostal poštou na svoju domácu adresu. Autor sa mu v ňom vyhráža smrťou. „Ak neodstúpite z kampane, vezmem flintu a vydám sa na posledný lov," citoval Babiš z listu. Pisateľ v ňom poznamenal, že nad svojím ochorením na rakovinu síce už nezvíťazí, ale zavraždením Babiša by prospel svojim potomkov i celej Českej republike.

Prezidentské voľby sa uskutočnia v piatok a v sobotu. V prvý deň sa volebné miestnosti otvoria o 14. hodine a dočasne sa zatvoria o 22. hodine. Po nočnej prestávke bude možné hlasovať od sobotňajšieho rána do 14. hodiny. Protikandidátom expremiéra Babiša je generál vo výslužbe Petr Pavel, ktorý má zatiaľ oveľa väčšiu šancu dostať sa na Hrad než Babiš.

Čo sa týka odstúpenia Babiša z kontaktnej kampane priamo medzi voličmi, zmena nenastala v prípade rozhovorov s ním pre médiá i jeho televíznych debát s Pavlom. Zdôraznil, že v tomto smere sa nič v jeho plánoch v posledných dňoch predvolebnej kampane nemení.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Babiš #prezidentské voľby