Skončil ďalší kľúčový ruský veliteľ. Teplinskij riadil stiahnutie z Chersonu

Rusko podľa britskej spravodajskej služby urobilo ďalšiu zmenu vo vedení svojich ozbrojených síl na Ukrajine. Moskva z funkcie pravdepodobne odvolala generálplukovníka Michaila Teplinského, jedného z kľúčových operačných veliteľov ruskej vojny na Ukrajine.

24.01.2023 17:30
Vladimir Putin Foto: ,
Zničený portrét s podobizňou ruského prezidenta Vladimira Putina v ukrajinskom Chersone.
debata (7)

Bol generálom, ktorý mal v novembri na starosti stiahnutie ruskej armády z okolia mesta Cherson. Informuje o tom portál Sky News.

VIDEO: Presný úder. Rusi nie sú v bezpečí ani na ľavom brehu Dnepra
Video
Presný úder. Rusi nie sú v bezpečí ani na ľavom brehu Dnepra

Britské ministerstvo obrany uviedlo, že generálovi Teplinskému „sa dostalo v Rusku chvály ako schopnému a pragmatickému veliteľovi" a stiahnutie sa z Chersonu bolo „relatívne úspešné". Generál Teplinskij je aj veliteľom ruských výsadkových vojsk, hoci podľa britského rezortu obrany nie je známe, či je stále na tomto poste. Ministerstvo obrany Británie uviedlo, že je možné, že bol tejto funkcie čiastočne zbavený vzhľadom na diskusiu o úlohách, ktoré výsadkové sily mali.

Odvolanie tohto generála podľa britskej vojenskej spravodajskej služby môže „pravdepodobne byť ďalším príznakom pokračujúcich rozporov vo vysokej hierarchii ruskej operácie, keďže generál Valerij Gerasimov sa snaží uplatniť svoju osobnú autoritu v kampani". Generála Gerasimova Kremeľ nedávno vymenoval za hlavného veliteľa ruskej vojny na Ukrajine.

gerasimov Čítajte viac Po masakre ruských vojakov má Putinova vojna nového veliteľa
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Rusko #ruská armáda #vojna na Ukrajine