Ruský moderátor navrhuje použiť jadrovú zbraň pri „vstupe“ do Poľska

Ruský moderátor Vladimir Solovjov navrhol zhodiť taktickú jadrovú bombu na ukrajinskom území pri hraniciach s Poľskom. Týmto spôsobom sa podľa neho podarí zabrániť dodávkam západných zbraní Kyjevu.

04.02.2023 16:39
debata (423)

Informoval o tom portál idnes.cz. „Potrebujeme obnoviť testy jadrových zbraní, opustiť všetky súvisiace zmluvy o zákaze jadrových skúšok, vykonať demonštratívny test strategických jadrových zbraní,“ vyhlásil Solovjov v jednom zo svojich programov.

Moderátor, ktorého považujú za hlasnú trúbu Kremľa, tvrdí, že už nestačí len vytyčovať, čo je poslednou kvapkou ruskej trpezlivosti.

Taktická jadrová zbraň by sa mohla podľa Solovjova použiť pri „vstupe“ do Poľska, aby sa zabránilo zásobovaniu práve cez túto krajinu. Zničiť by sa podľa Solovjova mali aj všetky mosty cez rieku Dneper, ktorá preteká stredom Ukrajiny.

petr pavel Čítajte viac Petr Pavel: Ukrajine dajme všetko, okrem jadrových zbraní

„Stále vidíme, že železničné spojenie plne funguje. Nechápem, prečo lode prevážajúce vojenský materiál neboli potopené. Nechápem, prečo neboli zasiahnuté nákladné vlaky,“ pokračoval Solovjov, ktorý opäť navrhol, aby boli tieto objekty zničené nezávisle od toho, na akom území sa nachádzajú.

Rusi by sa mohli pokúsiť prerušiť zásobovacie trasy aj z dôvodu, že USA sľúbili v piatok Ukrajine dodať okrem systémov protivzdušnej obrany Hawk aj novo vyvinuté rakety GLSDB, ktoré môžu byť odpaľované aj zo systémov HIMARS a majú dolet až 150 kilometrov.

UA vojak / Raketa / Odpaľovacie zariadenie / Čítajte viac Američania zvažujú poslať Kyjevu rakety s dostrelom až 150 km

O tieto typy zbraní Ukrajina žiada už dlhodobo a sľubuje si od nich, že jej pomôžu v ofenzíve proti ruským okupantom vrátane desiatok obrnených transportérov, ktoré už zo Západu na Ukrajinu mieria.

Okrem toho sa hovorí aj tankoch Leopard 2 a 1, ktoré majú pomôcť prelomiť ruskú obranu. Ale to je pomoc, ktorá sa zrealizuje až v priebehu niekoľkých mesiacov a pomôže v dostatočnom množstve Ukrajine až niekedy na prelome jari a leta, ak nie neskôr.

Video
Čo postavia Rusi proti Leopardom? Aj tieto tanky T-72

© Autorské práva vyhradené

423 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine