Na Floride popravili muža za vraždu z roku 1990

V americkom štáte Florida popravili v noci na piatok Donalda Dillbecka, ktorý v roku 1990 po úteku z väzenia zavraždil 44-ročnú ženu. TASR správu prevzala z agentúry AP.

24.02.2023 08:21
Donald Dillbeck Foto:
Donald Dillbeck
debata (1)

Úrad guvernéra Floridy oznámil, že Dillbeck (59) bol vyhlásený za mŕtveho vo štvrtok o 18.13 h miestneho času (piatok 00.13 h SEČ) po podaní smrtiacej injekcie. Bol usvedčený z vraždy ženy v meste Tallahassee, štát Florida. Svoju obeť dobodal na smrť na parkovisku pred nákupným centrom.

Súdna porota o Dillbeckovej poprave rozhodla pomerom 8:4. Najvyšší súd v štáte Florida vo februári tohto roka zamietol odvolanie a v stredu rovnako rozhodol aj Najvyšší súd USA.

Parkland / Strelec / Rozsudok / Čítajte viac Strelec, ktorý v škole v americkom Parklande zabil 17 ľudí, dostal 17 doživotí

Dillbeck si v roku 1990 už odpykával doživotný trest odňatia slobody za zabitie zástupcu šerifa. V júni 1990 sa mu podarilo z väzenia ujsť a následne zavraždil 44-ročnú ženu.

Štvrtková poprava bola prvá v štáte Florida za takmer štyri roky a tretia, odkedy je guvernérom republikán Ron DeSantis. Počas pôsobenia jeho predchodcu vo funkcii guvernéra Ricka Scotta popravili na Floride dovedna 28 osôb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vražda #Florida #poprava