Zabalené obleky čakajúce na víťazstvo. Zelenskyj ukázal, ako už rok býva

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nechal pri príležitosti výročia začiatku vojny na Ukrajine nahliadnuť do svojho súkromia. Kamere novinára Dmytra Komarova ukázal, kde od začiatku ruskej invázie žije, a divákov pustil aj do svojho šatníka, v ktorom prevažuje vojenské oblečenie.

25.02.2023 17:58
zelenskyj Foto:
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí v Kyjeve v piatok 24. februára 2023 počas tlačovej konferencie pri príležitosti prvého výročia vojny medzi Ruskom a Ukrajinou.
debata (81)

„Tu žijem rok,“ hovorí Zelenskyj na záberoch, ktoré zverejnil na twiteri poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko. Podľa nich je v Zelenského izbe v prezidentskom paláci v centre Kyjeva len niekoľko málo kusov nábytku: posteľ, stôl, televízia či kreslo.

Novinára Zelenskyj zaviedol aj do svojho šatníka, v ktorom má prevažne vojenské oblečenie a topánky. V obleku sa ukrajinský prezident na verejnosti objavil naposledy pred vojnou. Vo vojenskom bol aj pri minuloročnej návšteve Washingtonu či tento rok na návšteve Londýna, Paríža a Bruselu. V piatok Zelenskyj stanici BBC povedal, že „by bolo naozaj zvláštne“, keby teraz nosil oblek. Komarovovi však sľúbil, že jeden z nich si vezme na seba pri príležitosti víťazstva Ukrajiny vo vojne.

VIDEO: Prekvapujúca návšteva. Biden u Zelenského v Kyjeve
Video

V dokumente Rok, ktorého názov odkazuje na dobu trvania ruskej vojny proti Ukrajine, zaviedol Zelenskyj Komarova aj do svojej kancelárie, z ktorej hovorí so svetovými politikmi. Dokument obsahuje aj množstvo ďalších rozhovorov s ukrajinskými predstaviteľmi, vojakmi i bežnými ľuďmi, ktorí zhŕňajú svoj rok od začiatku ruskej agresie voči Ukrajine.

81 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj