Z brutálnej vraždy modelky v Hongkongu obvinili rodinu jej exmanžela

Polícia v Hongkongu zadržala štyroch ľudí a troch z nich obvinila v súvislosti s prípadom brutálnej vraždy modelky, ktorej nohy sa tento týždeň našli v chladničke v dome niekoľko kilometrov za mestom. Telo 28-ročnej Abby Choiovej zrejme bolo rozrezané a vyšetrovatelia stále nachádzajú jeho ďalšie časti. Podozriví sú exmanžel a členovia jeho rodiny, informuje spravodajský web BBC.

26.02.2023 09:47 , aktualizované: 17:18
Abby Choi Foto:
Modelka Abby Choi
debata (1)

Podľa agentúry Reuters prípad plnia stránky miestnych bulvárnych denníkov, ktoré stále informujú o hrozných detailoch z postupujúceho vyšetrovania. Mnohé servery čitateľa v záhlaví článkov varujú, že text obsahuje natoľko desivé informácie, že by mali ďalšie čítanie zvážiť.

Denník South China Morning Post dnes uviedol, že policajti objavili ďalšie časti rozrezaného tela mladej ženy, a to rebrá a hlavu v polievkovom hrnci v domčeku v dedine Tai Po.

Choiová sa nedávno objavila na digitálnej titulnej stránke módneho a lifestylového časopisu L'Officiel Monaco a v Hongkongu sa o nej píše ako o známej členke miestnej smotánky. V stredu bolo nahlásené jej zmiznutie a v piatok polícia našla jej nohy spoločne s nástrojmi, ktoré mohli poslúžiť na rozrezanie tela. Polícia v rovnaký deň zadržala rodičov exmanžela Choiovej a jeho staršieho brata, v sobotu potom bol pre podozrenie z vraždy zatknutý aj 28-ročný exmanžel, keď sa podľa polície snažil z Hongkongu odcestovať na lodi.

Otec a starší z bratskej dvojice už čelia obvineniam z vraždy, uvádza denník South China Morning Post. Bývalá svokra obete bola obvinená z marenia výkonu spravodlivosti.

„Domnievame sa, že obeť a rodina jej exmanžela mali množstvo finančných nezhôd, v ktorých išlo o veľké sumy,“ povedal policajný náčelník Alan Chung. „Niekto nebol spokojný s tým, ako obeť nakladala so svojim majetkom, a to sa stalo motívom na jej zabitie,“ uviedol.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #modelka #Hongkong