Murdoch priznal, že moderátori Fox News propagovali tvrdenia Trumpa o volebnom podvode

Mediálny magnát Ruppert Murdoch priznal, že moderátori jeho televíznej stanice Fox News propagovali falošné tvrdenie "o ukradnutých" prezidentských voľbách v roku 2020.

28.02.2023 21:04
donald trump Foto: ,
Donald Trump.
debata (2)

Ako vyplýva zo súdnych dokumentov, 91-ročný miliardár uviedol, že niektorí moderátori Fox News „schvaľovali“ klamstvo šírené bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Ide o výpoveď v súdnom procese, v ktorom výrobca elekronických hlasovacích systémov Dominion Voting Systems žaluje Fox News za ohováranie.

Murdoch poprel, že konzervatívna televízna sieť podporovala Trumpovo nepodložené tvrdenie, že prehral so súčasným prezidentom Joeom Bidenom pre rozsiahle volebné podvody.

Donald Trump Čítajte viac Autorka knihy o Trumpovi: Exprezident zase prehral. Zostali mu už len extrémisti?

„Nie Fox, nie. Ale možno Lou Dobbs, možno Maria (Bartiromová), ako komentátori,“ vypovedal Murdoch v januári pod prísahou.

Priznal, že mal pochybnosti o Trumpových tvrdeniach. „Spätne by som bol radšej, keby sme to dôraznejšie odsúdili,“ dodal. Hovorca Fox News bezprostredne neodpovedal médiám na žiadosť o komentár.

Joe Biden, Oválna pracovňa Čítajte viac Rupnik: Realita Trumpovej Ameriky prekonala House of Cards

Firma Dominion Voting Systems zažalovala Fox News v marci 2021 a žiada odškodné 1,6 miliardy dolárov, pretože propagovala Trumpove falošné tvrdenia, že jej zariadenia boli použité na zmanipulovanie volieb.

Stanica Fox News popiera, že by sa dopustila ohovárania. Tvrdí, že o Trumpových obvineniach iba informovala, nepodporovala ich a odvoláva sa na právo slobody prejavu, ktoré zaručuje prvý dodatok ústavy.

Donald Trump Čítajte viac Trump pripustil Bidenovo víťazstvo vo voľbách, potom svoje slová poprel

Spoločnosť Dominion Voting Systems už v tejto súvislosti zažalovala aj bývalých Trumpových poradcov Rudyho Giulianiho a Sidneyho Powella.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Fox News #Donald Trump #Ruppert Murdoch