Študent na americkej strednej škole dobodal spolužiaka. Ďalší kvôli Nintendu napadol učiteľku

15-ročný žiak v Kalifornii zaútočil na spolužiakov nožom. Jeden zraneniam podľahol. Druhý útočník z floridskej strednej školy napadol učiteľku, kvôli hernej konzole.

02.03.2023 13:47
USA / Missisippi / migranti / zatknutie / Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (2)

Incident sa odohral na hodine výtvarnej výchovy. V triede sa nachádzalo približne 30 študentov, keď sa medzi nimi strhla bitka. Učiteľom sa najskôr podarilo konflikt urovnať, no jeden študent prvého ročníka následne vytiahol vyskakovací nôž a bodol ním dvoch starších spolužiakov.

Zranení študenti, ktorí boli bezprostredne po incidente pri vedomí, išli k školskej zdravotnej sestre, ktorá im rany ošetrila. Následne ich previezli do nemocnice, kde jeden z nich zraneniam podľahol.

Polícia ako podozrivého z incidentu v Kalifornii zadržala 15-ročného prváka, ktorého previezla do cely predbežného zadržania.

John Cregan, šéf polície v kalifornskom meste Santa Rosa, uviedol, že traja študenti zapletení do potýčky sa poznali už predtým a údajne mali medzi sebou konflikty. Zatiaľ však nie je známe, kto bitku v triede vyprovokoval.

Zobrala mu Nintendo, napadol ju

Ďalší prípad agresívneho, iba 17-ročného stredoškoláka, ktorý čelí obvineniam z trestného činu ublíženia na zdraví po tom, ako 21. februára zaútočil na zamestnankyňu školy, ktorá mu počas vyučovania zobrala hernú konzolu Nintendo Switch. Žiak strednej školy Matanzas v meste Palm Coast na Floride, dokopal svoju obeť do bezvedomia.

„Študent uviedol, že bol rozrušený, pretože mu obeť počas vyučovania zobrala Nintendo Switch,“ uvádza sa v správe.

Útok je zaznamenaný na videu

Video zverejnili orgány činné v trestnom konaní a podľa záberov trval útok približne 25 sekúnd. Tínedžer zhodil obeť na zem, tam ju niekoľkokrát kopol a viackrát následne udrel. Ľudia na blízku zareagovali a odtlačili agresívneho útočníka z obete.

Napadnutá vyučujúca bola, podľa správy prevezená do nemocnice na ošetrenie. Študenta odviedla polícia a umiestnila do väzby, informoval úrad šerifa. Kancelária šerifa uviedla, že študent je obvinený z ťažkého zločinu ublíženia na zdraví.

„Dúfame, že obeť sa z tohto útoku dokáže zotaviť fyzicky, aj psychicky“ povedal šerif Rick Staly. „Našťastie študenti a zamestnanci prišli obeti na pomoc dostatočne skoro.“ dodáva.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #napadnutie #agresivita #útok v škole