Skúšky lietadla v Rusku si vyžiadali jedného mŕtveho a šesť zranených

Nehoda pri testoch transportného lietadla Il-76, ktoré sa používa predovšetkým na vojenské účely si vyžiadali život a niekoľko zranených ľudí.

02.03.2023 15:27
Il-76, protipožiarne lietadlo Foto:
Ruské protipožiarne lietadlo Il-76.
debata (4)

Jeden človek prišiel o život a ďalších šesť utrpelo zranenie pri nehode počas pozemných skúšok trupu transportného lietadla Il-76 v továrni Aviastar v Uľjanovsku. Informovali o tom dnes ruské médiá. „Podľa upresnených informácií bolo v dôsledku nehody počas testov zranených šesť ľudí, jeden zahynul,“ citovala agentúra TASS nemenovaného zdravotníka.

Podľa korporácie leteckých výrobcov OAK, ktoré továreň v Uľjanovsku patrí, k nešťastiu došlo počas skúšky hermetickosti trupu ako jednej z etáp výroby nového lietadla. Test spočíva v tom, že do trupu sa načerpá vzduch natoľko, že dosahuje nadmerný tlak.

Trup lietadla sa pri tejto skúške rozpadol, čo viedlo k smrti a zraneniam, napísal server Meduza s odvolaním sa na informácie zo sociálnych sietí.

Zraneným je podľa podniku poskytovaná lekárska pomoc. Príčiny nešťastia sa vyšetrujú. Lietadlá Il-76 používa predovšetkým ruské vojenské letectvo.

Uľjanovsk leží na Volge, vzdialený je asi 700 kilometrov na východ od Moskvy. Mesto sa pôvodne volalo Simbirsk, než bolo v roku 1924 premenované na počesť svojho rodáka, vodcu boľševickej revolúcie Vladimíra Iľjiča Lenina, ktorý sa pôvodne volal Uljanov. V tom istom meste sa narodil aj Leninov neúspešný oponent Alexander Kerenskij.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #nehoda #IL-76 #ruské lietadlá