Zo stajne v Česku ukradli koňa, patrí čečenskému diktátorovi Kadyrovovi

Zo stajne v Krabčiciach pri Roudnici nad Labem niekto v noci z piatka na sobotu ukradol anglického plnokrvníka. V utorok o tom informovala česká polícia na sociálnej sieti Twitter. Podľa webu jezdci.cz patrí kôň čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

07.03.2023 13:24
debata (56)

„Neznámy páchateľ mal odcudziť koňa plemena anglický plnokrvník zo stajne v Krabčiciach, kde v priestoroch pre ustajnenie koní odstránil z posuvných dverí istiacu reťaz s karabínou a chovného žrebca odviedol,“ popísala incident polícia.

Anglický plnokrvník bol podľa serveru jezdci.cz spolu s ďalšími koňmi súčasťou majetku, ktorý Česko na základe medzinárodných sankcií zmrazilo Kadyrovovi ešte v roku 2016.

Ramzan Kadyrov Čítajte viac Otrávili Kadyrova? Putin prijal jeho syna

Podľa serveru iRozhlas sa ešte pred začiatkom ruskej invázie na Ukrajinu pokúsila dvojica rusky hovoriacich mužov odviesť dva kone zo stajne v Česku. Majiteľ žrebčína im však zvieratá odmietol vydať s odkazom na platnú zmluvu a podozrivé okolnosti danej situácie.

Podľa webu jezdci.cz patrí ukradnutý kôň medzi najžiadanejších za posledné roky. Kadyrov ho kúpil v roku 2012 s cieľom uspieť vo vtedajších najštedrejšie dotovaných dostihoch sveta Dubai World Cup. Jeho kôň tam obsadil piate miesto.

VIDEO: Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov sa hrá na vojakov
Video
Pozrite si absurdné propagandistické video čečenského diktátora dosadeného Moskvou - Ramzana Kadyrova.

Šestnásťročný kôň má na čele znak v tvare nepravidelnej hviezdy bielej farby. Jeho hodnota je vyčíslená na približne 400 000 českých korún (17 000 eur). Česká polícia po páchateľovi intenzívne pátra a žiada o spoluprácu aj verejnosť.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Ramzan Kadyrov #vojna na Ukrajine