Putin: Rusko bojuje na Ukrajine o svoju existenciu

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok uviedol, že Rusko na Ukrajine bojuje o svoju existenciu. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

14.03.2023 17:33
debata (392)

„Pre nás to teda nie je geopolitická úloha, ale úloha prežitia ruskej štátnosti, vytvorenia podmienok pre budúci rozvoj krajiny a našich detí,“ povedal Putin v príhovore k robotníkom leteckej továrne v Buriatskej republike na východe Ruska.

Šéf Kremľa v odpovedi na jednu z otázok uviedol, že vlani sa po uvalení západných sankcií obával o ruskú ekonomiku, ktorá sa však podľa neho ukázala silnejšia, než sa očakávalo.

VIDEO: Ako Ukrajinci zatvárajú pred Rusmi nebo

Video

„Mnohonásobne sme zvýšili našu ekonomickú suverenitu. Napokon, s čím náš nepriateľ počítal? Že sa zrútime za dva-tri týždne alebo za mesiac, to sa však nestalo,“ dodal. Podľa jeho slov mnohí a najmä západné krajiny zistili, že „základy Ruska sú oveľa pevnejšie, než si ktokoľvek myslel“.

Putin obviňuje Západ z toho, že využíva Ukrajinu ako nástroj na vedenie vojny proti Rusku s cieľom, aby Moskva utrpela strategickú porážku. Západné krajiny sa podľa neho snažia „roztrhať“ Rusko.

Spojené štáty a ich spojenci tvrdia, že Ukrajine pomáhajú ubrániť sa pred ruskou inváziou, ktorá vypukla vlani 24. februára a zničila ukrajinské mestá, zabila tisíce civilistov a donútila milióny ľudí utiecť zo svojich domovov.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.
392 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine