Rusi provokujú. Počas návštevy Kišidu v Kyjeve poslali nad Japonské more bombardéry

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že dva ruské strategické bombardéry Tu-95MS vykonali prelet nad medzinárodnými vodami Japonského mora.

21.03.2023 10:37
kišida Foto:
Na zábere z videa, ktoré poskytla japonská televízia NTV, japonský premiér Fumio Kišida nastupuje v utorok 21. marca 2023 v poľskom meste Przemysl do vlaku a smeruje do Kyjeva na rozhovory s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.
debata (75)

Podľa agentúry RIA Novosti dodalo, že išlo o naplánovaný manéver. Správa o prelete ruských bombardérov v blízkosti Japonska prichádza v čase, keď japonský premiér Fumio Kišida prišiel na neohlásenú návštevu na Ukrajinu a je na ceste do Kyjeva.

Prelet nad Japonským morom podľa ruského ministerstva trval vyše sedem hodín. Bombardéry, ktoré Rusi využívajú ako nosiče striel s plochou dráhou letu, na ich ceste sprevádzali stíhačky.

Bombardér  / Tu-95 / Čítajte viac Ruské bombardéry podnikli hliadkové lety nad Japonským morom

Kišida sa počas návštevy Kyjeva chystá rezolútne odmietnuť ruskú inváziu na Ukrajinu, uviedla skôr podľa agentúry AFP japonská diplomacia. Japonský premiér zároveň chce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského uistiť o neutíchajúcej podpore zo strany Tokia a skupiny G7, ktorej teraz Japonsko predsedá.

zväčšiť Ruský bombardér Tu-95MS. Foto: facebook.com
Tu-95MS Ruský bombardér Tu-95MS.
VIDEO: Bojový let: ukrajinský pilot v stíhačke MiG-29
Video
75 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Rusko #vojna na Ukrajine