Putinove nepokojné nohy a ruka v kŕči opäť rozvírili špekulácie o jeho zdravotnom stave

Stretnutie Vladimira Putina s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom v Moskve opätovne vyvolalo dohady o zdravotnom stave šéfa Kremľa. Pozornosť tentoraz upútala jeho ruka, ktorou sa kŕčovito držal operadla stoličky aj nepokojné pohyby nôh.

21.03.2023 17:10
putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom v Kremli 20. marca 2023.
debata (127)

Dokazujú to podľa portálu denníka Gazeta Wyborcza zábery zachytávajúce Putinovo stretnutie s čínskym prezidentom. Na nich vidno, ako šéf Kremľa najprv vysoko drží ruku pri pozdrave. Po tom, čo sa posadí na stoličku, sa ňou celý čas pevne drží operadla. Podobne to má aj s pohyblivejšou ľavou rukou.

Ľudia na sociálnych sieťach si mali všimnúť aj Putinove zvláštne pohyby nôh, ktorými si nepokojne podupával.

Fínsky profesor chirurgie ruky Martti Vastamaki už skôr pri inej nahrávke Putinovej strnulej hornej končatiny uvádzal, že šéf Kremľa možno trpí takzvaným syndrómom zmrznutého ramena, ktorý sa prejavuje silnými bolesťami ramenného kĺbu a paže, pripomína portál idnes.cz.

VIDEO: ‚Nepokojné‘ Putinove nohy počas jeho návštevy so žiakmi v Kaliningrade. September 2022
Video

V posledných mesiacoch sa v médiách objavil rad špekulácií o tom, že Putin, ktorý tento rok oslávil 70 rokov, je chorý, že má Parkinsonovu chorobu alebo rakovinu. Kremeľ takéto správy odmietol ako nepravdivé. Aj šéf britskej rozviedky MI6 a šéf Ústrednej spravodajskej služby (CIA) sa pred časom zhodli, že Putin netrpí žiadnym vážnym ochorením.

putin Čítajte viac Putin v Kaliningrade šklbal nohami a nevedel obsedieť. Je za touto choreografiou choroba?
127 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin