Padli banky. Heger vysvetľuje, či sa Slováci majú obávať o vklady

V USA zbankrotovala veľká banka Silicon Valley Bank, vo Švajčiarsku zase známu Credit Suisse preberie finančný dom UBS. Mali by sa Slováci obávať o vklady?

24.03.2023 11:03
Credit Suisse, UBS Foto: ,
Švajčiarsku banku Credit Suisse musel zachraňovať konkurenčný finančný dom UBS.
debata (70)

"Štruktúra bankového trhu je v Európe odlišná od USA. Slováci sa vôbec nemusia obávať o svoje vklady,“ odpovedal na otázku Pravdy poverený premiér Eduard Heger.

VIDEO: Heger o bankových problémoch

Video

Slovenský premiér je na summite Európskej únie v Bruseli. Lídri sa včera (23. 3.) venovali Ukrajine, konkurencieschop­nosti EÚ, jednotnému trhu či energetike.

Dnes (24. 3.) stretnutie pokračuje diskusiou o témach, ako sú prehlbovanie hospodárskej a menovej únie eurozóny, či pozastavené uplatňovanie rozpočtových a dlhových pravidiel EÚ. Slovensko patrí ku krajinám, ktoré požadujú, aby tieto opatrenia opäť začali v praxi platiť.

Akcie nemeckej Deutsche Bank klesli dnes pri otvorení obchodovania na finančných trhoch o viac ako deväť percent. Podľa televízie CNBC to súvisí aj s tým, že sa predražuje poistenie v prípade bankrotu nemeckej finančnej inštitúcie, keďže pretrvávajú obavy o stabilitu európskych bánk.

VIDEO: Na Putina je zatykač. Zadržali by ho na Slovensku?

Video

© Autorské práva vyhradené

70 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Európska únia #Credit Suisse #Eduard Heger #Silicon Valley Bank