12- a 11-ročný. Polícia obvinila deti z vrážd dievčaťa a seniorky

Britská polícia obvinila 12-ročného chlapca z vraždy 60-ročnej ženy, ktorú zrazilo auto pri "tragickom" incidente v Sheffielde na severe Anglicka, informuje agentúra AP.

07.04.2023 21:23
debata (5)

Polícia v južnom Yorkshire uviedla, že bola privolaná do mestskej časti Greenhill v stredu večer. Ženu tam zrazilo auto a vážnym zraneniam na mieste podľahla. Chlapca našli o chvíľu neskôr a zatkli ho pre podozrenie z vraždy a držby čepeľového predmetu. Vo štvrtok zostal v cele policajného zaistenia.

Meno chlapca pre jeho vek z právnych dôvodov nie je možné uviesť. V sobotu by mal predstúpiť pred súd pre mladistvých v Sheffielde, kde bude čeliť obvineniu z vraždy.

V Anglicku môžu byť za zločiny obvinené a odsúdené deti od veku 10 rokov. Akékoľvek tresty sa vykonávajú v zabezpečených centrách pre mládež, nie vo väzniciach pre dospelých.

Zabil 10-ročné dievča

Nemecká polícia zase v piatok uviedla, že z účasti na vražde desaťročného dievčaťa v zariadení sociálnej starostlivosti pre deti a mládež v meste Wunsiedel je podozrivý 11-ročný chlapec.

Podozrivý bol vzhľadom na svoj vek preventívne umiestnený do zabezpečeného zariadenia, oznámila polícia a prokuratúra.

V zariadení sociálnej starostlivosti vo Wunsiedli, ktoré leží iba 15 kilometrov od hraníc s Českou republikou, sa za normálnych okolností nachádza približne 90 detí a mladistvých.

Zamestnanci zariadenia našli telo dievčaťa v jednej z izieb v utorok. Privolaný lekár už len konštatoval smrť. Polícia v stredu budovu i jej okolie uzavrela.

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann poďakoval vyšetrovateľom za ich dôslednú prácu. Dodal, že ďalšou úlohou bude „objasniť presné pozadie tohto hrozného činu“.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Veľká Británia #vražda