Nič proti Rusku. USA spustili jadrové cvičenie Globálny hrom

Strategické veliteľstvo USA začalo 11. apríla cvičenie jadrového velenia a riadenia Global Thunder 23 (Globálny hrom 23).

12.04.2023 05:30
B-2, bombardér, Global Thunder Foto:
"Neviditeľný" bombardér B-2 Spirit.
debata (29)

"Toto je každoročné cvičenie a nie je reakciou na kroky žiadnej krajiny alebo iných aktérov,“ zdôraznili americké ozbrojené sily so zjavným odkazom na ruskú vojnu proti Ukrajine. Moskva od začiatku invázie 24. februára 2022 pravidelne vyťahuje jadrovú kartu. Kremeľ nedávno informoval o pláne rozmiestniť taktické jadrové zbrane v Bielorusku.

VIDEO: Nasadenie bombardérov B-52 Stratofortress

Video
Video: US Air Force

Okrem amerických vojakov sa na cvičení zúčastnia aj príslušníci britských ozbrojených síl. Strategické veliteľstvo USA informovalo, že rovnako ako v predchádzajúcich rokoch bude súčasťou manévrov vyšší počet letov bombardérov.

Rusko, Moskva, prehliadka Čítajte viac Moskva testovala balistickú raketu, DPA to považuje za varovanie nepriateľom Ruska

VIDEO: F-35 vzlietli. Rusi sú (atómovo) blízko, na severe prihára

Video
Nórsko od 19. januára do 9. februára nasadilo stíhačky F-35 na ochranu islandského vzdušného priestoru. Je to už druhýkrát, čo Oslo vyslalo bojové stroje piatej generácie. Čo sa deje na severe? Video: NATO

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #jadrové zbrane #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Putinova vojna