Medvedev reagoval na Bidenovu kandidatúru, nazval ho zúfalým dedkom

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev nazval v utorok amerického prezidenta Joea Bidena "senilným a zúfalým dedkom". Reagoval tak na ohlásenie jeho opätovnej kandidatúry na post šéfa Bieleho domu.

26.04.2023 06:49
Joe Biden Foto: ,
Americký prezident Joe Biden počas prejavu o stave únie.
debata (22)

„Biden sa rozhodol. Zúfalý dedko,“ napísal Medvedev na platforme Telegram. „Ak by som bol v pozícii americkej armády, rýchlo by som vyrobil falošný kufrík s vymyslenými jadrovými kódmi v prípade, že zvíťazí. Vyhol by som sa tak nenapraviteľným následkom,“ dodal.

Joe Biden Čítajte viac Biden chce zostať prezidentom. Koho a čoho sa obáva?

Biden (80) v utorok oznámil, že v budúcoročných voľbách sa chce opätovne uchádzať o najvyšší politický post v Spojených štátoch. Od voličov podľa vlastných slov chce viac času, aby mohol „dokončiť svoju prácu“. Na konci prípadného druhého funkčného obdobia by mal 86 rokov.

Exprezident Medvedev je v súčasnosti podpredsedom Rady bezpečnosti Ruskej federácie a vedie vládnu komisiu pre výrobu zbraní pre vojnu na Ukrajine. Jeho rétorika je od začiatku konfliktu na Ukrajine čoraz agresívnejšia.

Vo vzájomných vzťahoch Ruska a USA panuje najväčšie napätie za posledných niekoľko desaťročí, k čomu významne prispela ruská agresia voči Ukrajine.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Dmitrij Medvedev #prezident Joe Biden