Rusi na „tajnáša“ sondovali nad Baltským morom, vzlietli k nim Eurofightery

Nemecké a britské stíhačky Eurofighter boli vyslané na identifikáciu troch ruských vojenských lietadiel, ktoré vstúpili do medzinárodného vzdušného priestoru nad Baltským morom bez zapnutého transpondéra. V stredu o tom informovali na Twitteri nemecké vzdušné sily. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

26.04.2023 12:41
debata (97)

Išlo o dve stíhačky Suchoj Su-27 a jedno prieskumné lietadlo Iľjušin Il-20, spresnili nemecké vzdušné sily, ktoré zverejnili aj fotografie ruských strojov.

VIDEO: Stret amerického drona s ruskou stíhačkou
Video

Agentúra AFP pripomína, že Nemecko ako člen Severoatlantickej aliancie (NATO) pomáha monitorovať vzdušný priestor nad pobaltskými štátmi, ktoré na to nemajú vlastné prostriedky. Monitoring sa zintenzívnil po vlaňajšom začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Podobnú operáciu absolvovalo v utorok nórske letectvo, ktorého stíhačky vzlietli na identifikáciu skupiny ruských vojenských lietadiel v medzinárodnom vzdušnom priestore nad Barentsovým morom. Tvorili ju dva bombardéry Tu-160, dve tankovacie lietadlá Il-78 a tri stíhačky MiG-31.

Ruské strategické bombardéry na 14-hodinovom lete Čítajte viac Rusko poslalo na 14 hodín do vzduchu strategické bombardéry
97 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Baltské more #vojna na Ukrajine