V Texase už dva dni pátrajú po mužovi, ktorý zastrelil piatich susedov

Policajti v americkom štáte Texas v nedeľu pokračovali v pátraní po mužovi, ktorý zastrelil piatich susedov. Napriek rozšíreniu operácie a vypísaniu odmeny priznali, že po takmer dvoch dňoch nemajú nijakú stopu. TASR informácie prevzala od agentúry AP.

01.05.2023 09:56
vražda streľba texas cleveland Foto:
Orgány činné v trestnom konaní odvážajú telá z miesta činu, kde bolo v noci na sobotu 29. apríla 2023 v Clevelande v štáte Texas zastrelených päť ľudí.
debata (3)

Podozrivý 38-ročný muž útočil v piatok večer v dome susedov, ktorí ho požiadali, aby prestal strieľať na svojom dvore z poloautomatickej pušky, pretože tým budí malé dieťa. K útoku došlo vo vidieckej oblasti pri meste Cleveland severne od Houstonu.

Polícia podozrivého identifikovala ako Francisca Oropeza. Z miesta činu utiekol, zrejme pešo, pričom môže byť ozbrojený a nebezpečný. Do pátrania po ňom sa zapojilo vyše 200 policajtov vrátane agentov Federálnej úradu pre vyšetrovanie (FBI). Mnohí chodili od dverí k dverám a viaceré úrady vypísali odmeny celkovo 80 000 dolárov za informácie, kde sa Oropeza nachádza.

Obete streľby mali osem až 31 rokov a pochádzali podľa predpokladov z Hondurasu, uviedol okresný šerif Greg Capers. Páchateľ ich zabil výstrelmi do hlavy.

V dome bolo celkovo desať ľudí, nikto ďalší však neutrpel zranenia. Podľa FBI sa vyšetrovatelia nedomnievajú, že obyvatelia domu boli členmi jednej rodiny.

náboje, zbraň, poprava Čítajte viac Útočník v Texase zastrelil päť ľudí, je na úteku
3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vražda #streľba #Texas