Putin na diaľku spustil električkovú dopravu v Mariupole

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok popoludní v Petrohrade slávnostne podpísal dokumenty a tým znovu spustil do činnosti systém električkovej dopravy v Mariupole, meste na juhovýchode Ukrajiny okupovanom Ruskom. Putin to urobil na slávnosti cez videolink. Informoval o tom portál britskej televízie Sky News.

03.05.2023 05:55
Mariupol, Vladimir Putin Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin na diaľku spustil električkovú dopravu v Mariupole.
debata (31)

V príhovore cez videolink Putin povedal: „Budujeme a opravujeme tu cesty, domy, vzdelávacie, zdravotnícke a energetické zariadenia, zlepšuje sa priemyselná a poľnohospodárska výroba. Samozrejme, budeme ďalej dôsledne a systematicky riešiť všetky tieto záležitosti, snažiť sa, aby sa život v mestách a dedinách v týchto oblastiach vrátil do normálu.“

Mariupol bol jednou z prvých lokalít, ktoré počas invázie padli do rúk Rusku. Ruské sily ho najprv dlho a intenzívne ostreľovali, kým ho ovládli.

Putin toto prístavné mesto, ktoré sa nachádza blízko západnej hranice Ruska, v marci tajne navštívil.

Rusko po dobytí Mariupola pretvára mesto podľa vlastných predstáv – tamojšie oceliarne, kedysi jeden z najväčších metalurgických podnikov v Európe zruinovaný ruským ostreľovaním -, mení na „technologický a eko park“.

VIDEO: Putin v Mariupole. Miestni si ho pozvali do bytu.

Video
31 debata chyba
Viac na túto tému: #Mariupol #vojna na Ukrajine