Nemecká polícia zasahuje proti 'Ndranghete, záťah je aj v iných štátoch

Nemecká polícia v niekoľkých spolkových krajinách vykonáva rozsiahly zásah proti talianskej mafii 'Ndranghete. Vo vyhlásení nemecká polícia uviedla, že razie sa dnes konajú aj v ďalších európskych krajinách a že akciu koordinujú európska policajná služba Europol a úniová agentúra pre justičnú spoluprácu Eurojust.

03.05.2023 08:25
debata (2)

Záťah je podľa nemeckej polície zameraný proti talianskemu organizovanému zločinu, konkrétne proti vodcom a členom 'Ndranghety. „Obvineným je okrem iného pripisované pranie špinavých peňazí, daňové úniky, podvody a tiež pašovanie drog,“ uviedla nemecká polícia.

Len v Nemecku sa do rozsiahlej operácie zapojili stovky policajtov, ktorí prehľadávajú desiatky objektov. V Nemecku sa zásah sústredil na spolkové krajiny Bavorsko, Severné Porýnie-Vestfálsko, Porýnie-Falcko a Sársko. Obdobné kroky podnikli aj policajti v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Portugalsku a Španielsku.

Matteo Messina Denaro / Cosa Nostra / Čítajte viac Zatkli šéfa sicílskej mafie Cosa Nostra Messinu Denara, najhľadanejšieho muža v Taliansku

'Ndrangheta je považovaná za jednu z najväčších, najmocnejších a najrozšírenejších zločineckých organizácií na svete. Jej príjmy plynú najmä z obchodu s drogami, okrem toho ale obchoduje aj so zbraňami a zarába aj prostredníctvom korupcie a prania špinavých peňazí. Jej ročný obrat sa odhaduje na 50 až 100 miliárd eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #mafia #'Ndrangheta