Na školskom dvore v Berlíne útočník vážne zranil dve žiačky

Dve školáčky vo veku sedem a osem rokov utrpeli zranenia pri útoku nožom, ku ktorému došlo v stredu na dvore základnej školy v berlínskej štvrti Neukölln. Jedno z dievčat je v kritickom stave, informujú agentúry AFP, DPA a AP. Pravdepodobný páchateľ, podľa polície 39-ročný muž, bol zadržaný neďaleko miesta činu.

03.05.2023 19:23 , aktualizované: 22:04
nemecko útok nožom polizei Foto: ,
Policajné zložky pred základnou školou v berlínskej štvrti Neukölln po útoku nožom.
debata (3)

Napadnuté boli školáčky vo veku sedem a osem rokov. Podľa informácií denníka B.Z. boli pobodané. Polícia dostala hlásenie o 15:17. Páchateľ podľa denníku na políciu počkal. Deti previezli do nemocnice, prípad vyšetruje oddelenie vrážd.

Napadnutie sa odohralo na dvore základnej školy, ktorá je súčasťou evanjelickej školy v Neuköllne. Školskú budovu evakuovali, okolie uzavrela polícia. Podľa DPA popoludní pred školským areálom stálo niekoľko sanitiek, policajných vozidiel a policajtov v helmách. Rodičia si deti odviedli z družiny.

Podľa policajnej hovorkyne, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA, sa ešte len vyšetruje, či sa útočník a dievčatá poznali. Denník B.Z. uviedol, že medzi ním a obeťami nebol žiadny vzťah a že sú indície ukazujúce na duševnú chorobu agresora.

Srbsko Belehrad Škola Streľba Čítajte viac Tínedžer útok v srbskej škole dôkladne plánoval, mal aj zoznam cieľov

Podľa regionálneho berlínskeho ministerstva školstva útočník nemal komplicov. „V tejto chvíli vychádzame z toho, že ide o jediného páchateľa,“ povedala hovorkyňa berlínskej ministerky školstva. Podľa nej vyšetrovatelia nepredpokladajú, že by bol čin politicky alebo nábožensky motivovaný.

Nový berlínsky starosta Kai Wegner večer na twitteri napísal, že ním tento „nepochopiteľný čin“ otriasol. „Moje myšlienky sú v týchto ťažkých hodinách u oboch zranených dievčat,“ uviedol kresťanskodemo­kratický (CDU) politik. Dodal, že je v tesnom kontakte s políciou, ktorá už páchateľa podľa neho vzala do väzby.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Berlín #útok nožom