Na rokovaní v Ankare sa strhla potýčka medzi delegáciami z Ruska a Ukrajiny

Na štvrtkovom parlamentnom zasadnutí čiernomorských krajín došlo k fyzickej potýčke medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou. Informovala o tom stanica Nexta.

04.05.2023 22:35
debata (88)

Zástupcovia Ukrajiny pri prejave vedúcej ruskej delegácie rozvinuli za jej chrbtom ukrajinskú vlajku a začali skandovať. Ich akciu sa snažili prerušiť členovia ruskej delegácie. Jeden člen ruskej delegácie sa tiež pokúsil zobrať Ukrajincom ich vlajku, za čo ho napadli.

VIDEO: Bitka o vlajku. Rus zobral ukrajinskú, Ukrajinec si ju vybojoval späť.

Video

V Ankare sa vo štvrtok uskutočnilo zasadnutie zástupcov parlamentov iniciatívy hospodárskej spolupráce krajín, ktoré sa nachádzajú v oblasti Čierneho mora. Ide o 13 krajín, ktoré ale nevyhnutne neležia pri Čiernom mori, keďže členom je aj mnoho balkánskych štátov.

Na zasadnutí vyzval na mier medzi Ruskom a Ukrajinou predseda tureckého parlamentu Mustafa Sentop. Podľa neho Turecko veľmi podporuje ukrajinskú nezávislosť a suverenity a snaží sa sprostredkovať rokovania o prímerí. Podľa neho si však niektoré západné krajiny želajú, aby vojna pokračovala. Žiadny konkrétny štát nespomenul.

Putin Čítajte viac Objednal si útok na Putina sám Putin? ISW: Chce tak zmobilizovať domáce publikum
88 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #bitka #Turecko #Ukrajina #Ankara #vojna na Ukrajine