Lavrov: Útok na Kremeľ bol nepriateľským činom. Nemali by sme čakať na ďalšie incidenty

Stredajší incident s dronmi v Kremli bol nepriateľským činom a Rusko naň bude reagovať prijatím konkrétnych krokov. Vyhlásil to v piatok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. TASR informuje podľa správ agentúr Reuters a AFP a denníka The Guardian.

05.05.2023 11:51
Sergej Lavrov Foto:
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
debata (46)

„Je to jasný nepriateľský čin a je jasné, že kyjevskí teroristi ho nemohli podniknúť bez vedomia svojich pánov,“ uviedol Lavrov pričom tým odkazoval na Washington.

„Budeme reagovať konkrétnymi krokmi,“ dodal.

VIDEO: USA odštartovali jadrové cvičenie Global Thunder

Video

Podľa Lavrova by sa po tomto útoku každá krajina, ktorá rešpektuje samú seba, mala zdržať rokovaní s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

„Myslím si, že by sme nemali čakať na nijaké ďalšie incidenty a provokácie… Vidíme, že rastie uvedomenie, že takéto problémy nemožno urovnať na kontaktnej línii v Donbase. Myslím si, že každému je jasné, že to, čo sa deje, je geopolitické. Kým nevyriešime hlavný geopolitický problém, ktorým je túžba Západu udržať svoje hegemóniu a diktovať všetkým svoju vôľu, tak nevyriešime žiadnu krízu nikde inde (vo svete),“ uviedol šéf ruskej diplomacie.

VIDEO: Cvičenie Joint Viking: Nóri sú aj proti Rusku pripravení brániť, čo milujú

Video

Rusko tvrdí, že Ukrajina v noci na stredu podnikla „teroristický útok“, keď proti Kremľu v centre Moskvy údajne vyslala dve bezpilotné lietadlá. Moskva to označila za teroristický útok a pokus o vraždu ruského prezidenta Vladimira Putin. Kyjev tieto tvrdenia poprel a Biely dom ich označil za klamstvo.

Iskander-M / Nukleárna zbraň / Atómová zbraň / Čítajte viac Rusi po útoku dronov na Kremeľ testovali taktický jadrový úder
46 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Lavrov #vojna na Ukrajine