V Turecku sa pobili delegáti Ruska a Ukrajiny. Rus skončil v nemocnici

Na štvrtkovom stretnutí krajín čiernomorského regiónu v tureckej Ankare vypukla potýčka medzi členmi ukrajinskej a ruskej delegácie. Potvrdzuje to video zverejnené na sociálnych sieťach ukrajinským predstaviteľom Olexandrom Marikovským. TASR prevzala piatkovú správu z tlačovej agentúry DPA.

05.05.2023 12:59
debata (196)

VIDEO: Bitka o vlajku. Rus zobral ukrajinskú, Ukrajinec si ju vybojoval späť.

Video

Ukrajinský delegát Marikovskyj video zverejnil vo štvrtok na Facebooku. Vidieť na ňom, ako počas summitu Organizácie pre hospodársku spoluprácu krajín čiernomorského regiónu (BSEC) v Ankare udiera ruského predstaviteľa a berie mu naspäť ukrajinskú vlajku.

Marikovskyj pri pózovaní pre fotografie držal ukrajinskú vlajku. Ruský delegát k nemu prišiel, modro-žltú vlajku schmatol a odchádzal s ňou preč. Marikovskyj sa za Rusom rozbehol, aby mu vlajku vzal späť, a pritom ho udieral.

Člena ruskej delegácie preventívne odviezli do nemocnice, napísala ruská štátna tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na ruské veľvyslanectvo. To označilo incident za „škandalózny“.

Predseda tureckého parlamentu Mustafa Šentop odsúdil „provokačný útok niektorých členov“ ukrajinskej delegácie a označil ho za neprijateľný. „Odsudzujem takéto správanie, ktoré narúša pokojné prostredie, ktoré sa Turecko pokúša vytvoriť,“ napísal Šentop na Twitteri.

V tureckom Istanbule sa v piatok koná stretnutie tureckých, ruských a ukrajinských predstaviteľov, ktorí budú diskutovať o predĺžení obilninovej dohody umožňujúcej vývoz ukrajinského obilia cez Čierne more.

Iskander-M / Nukleárna zbraň / Atómová zbraň / Čítajte viac Rusi po útoku dronov na Kremeľ testovali taktický jadrový úder

Počas štvrtka pokračovali ruské útoky dronmi na ukrajinské hlavné mesto Kyjev. Ruské sily útočili aj v iných častiach Ukrajiny – napríklad na ťažko skúšané mesto Bachmut vo východnej Doneckej oblasti.

Množstvo ukrajinských miest a obcí je takmer 15 mesiacov po začatí invázie Ruska na Ukrajinu zničených a o život prišli tisíce ľudí. Ešte stále nie sú na obzore žiadne konkrétne plány na prímerie či mier, dodáva DPA.

VIDEO: USA odštartovali jadrové cvičenie Global Thunder

Video
196 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine