Tragédia za tragédiou. V americkom Texase vodič autom zabil sedem ľudí

Do ľudí na zastávke autobusov v meste Brownsville v americkom štáte Texas nabehlo auto. Na mieste zostalo sedem mŕtvych a zrejme šesť zranených, informovala s odvolaním sa na miestnu políciu agentúra AP. Zranení boli prevezení do nemocnice. Brownsville je pohraničné mesto a zastávka sa nachádza blízko útulku pre migrantov a bezdomovcov.

07.05.2023 20:30 , aktualizované: 21:58
texas Foto: ,
Poškodené vozidlo stojí v nedeľu 7. mája 2023 na mieste smrteľnej kolízie neďaleko autobusovej zastávky v Brownsville v americkom Texase.
debata (4)

Nešťastie sa stalo ráno okolo 08:30 miestneho času (15:30 SELČ). Vodič je podľa serveru ABC v nemocnici na ošetrení a pod nepretržitým dohľadom polície, vykonávajú sa u neho testy na alkohol a drogy, uviedla polícia. Motív ani to, či vodič konal úmyselne, vyšetrovatelia nekomentovali.

Poručík Martin Sandoval z policajného oddelenia v Brownsville televízii Fox News povedal, že medzi mŕtvymi sú aj migranti.

Zastávka mestského autobusu je cez ulicu od útulku a nie je označená. Nebola tam žiadna lavička a ľudia, ktorí čakali, sedeli pozdĺž obrubníka, povedal riaditeľ útulku Victor Maldonado. Väčšinu obetí tvoria podľa neho muži z Venezuely.

Pojme 250 ľudí, chodia ich stovky denne

Útulok Ozanam je v meste Brownsville jediný, kde sa dá prenocovať. Stará sa o tisíce migrantov prepustených z federálnej väzby. „V posledných dvoch mesiacoch ich k nám prichádzalo 250 až 380 denne,“ povedal Maldonado. Útulok pojme 250 ľudí, ale mnohí, ktorí prídu, odchádzajú ešte v ten istý deň. Nárast počtu prípadov dostať sa cez hranicu mesto v posledných týždňoch prinútil k vyhláseniu núdzového stavu.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy

Brownsville je jedným z miest, kde sa očakáva prílev migrantov, až vo štvrtok skončia obmedzenia zavedené kvôli pandémii covidu-19. Tá umožňovala americkým úradom rýchlo vracať do Mexika migrantov z tretích krajín bez toho, aby títo ľudia mali možnosť v USA požiadať o azyl.

V sobotu sa v Texase odohralo ešte ďalšie nešťastie. Pri streľbe v nákupnom centre blízko Dallasu tam zomrelo deväť ľudí. Najmenej sedem ďalších ich utrpelo zranenie.

CORRECTION Mall Shooting Texas Čítajte viac Po streľbe blízko Dallasu je deväť ľudí mŕtvych
4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #tragická nehoda #Texas