Pri potopení člna na rieke v Nigérii zahynulo 15 detí, z toho 13 dievčat

Pri utorkovom potopení člna na rieke v severozápadnej Nigérii utopilo 15 detí a ďalších 25 je nezvestných. Agentúre AFP to povedal miestny predstaviteľ. Pátranie po nezvestných podľa neho pokračovalo v utorok večer. Nešťastie sa odohralo na rieke v nigérijskom štáte Sokoto. Podľa citovaného činiteľa zahynulo 13 dievčat a dvaja chlapci.

10.05.2023 11:19 , aktualizované: 11:49
debata

„Pätnásť tiel, 13 dievčat a dvaja chlapci, bolo nájdených miestnymi záchrannými tímami a pochovaných v dedine,“ uviedol podľa AFP miestny úradník Aliyu Abubakar, ktorý dohliadal na záchrannú operáciu. Poznamenal, že ešte v utorok večer potápači pátrali v rieke po ďalších 25 nezvestných deťoch. Celkom na lodi podľa jeho informácií plávalo 40 detí.

Deti z dediny Dundeji podľa činiteľa každé ráno preplávali rieku Shagari, aby v buši nazbierali drevo na vykurovanie a predaj. Čln bol po ceste späť preťažený a prevrátil sa.

Štát Sokoto sa nachádza v odľahlej časti Nigérie a patrí k najchudobnejším v tejto africkej krajine. Lodné nešťastia sú tam časté, rovnako ako v ďalších častiach Nigérie, a väčšinou súvisia s preťažením lodí, nedostatočnou údržbou plavidiel a nedodržiavaním bezpečnostných predpisov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nigéria #čln #potopenie lode