Ruské pohraničie hlási ďalšie dronové útoky a päť zranených

V ruskej Kurskej oblasti blízko hraníc s Ukrajinou utrpelo zranenia päť ruských pohraničníkov, keď bezpilotné lietadlo zhodilo muníciu na budovu pohraničnej správy ruskej tajnej služby FSB. Upozornili na to informačné kanály na platforme Telegram. Ďalší incident s dronom sa odohral v ďalšom ruskom prihraničnom regióne, Brjanskej oblasti.

16.05.2023 14:43
debata (20)
VIDEO: Pozrite sa na nebo. Ukrajinské stíhačky zasahujú ruských okupantov
Video

Ruský vyšetrovací výbor totiž uviedol, že v meste Klincy ruská protivzdušná obrana zostrelila ukrajinský dron lietadlového typu. Na telegrame sa objavil videozáznam, ktorý údajne toto zostrelenie stroja nad rezidenčnou oblasťou zachytáva. Kyjev zodpovednosť za dronové útoky na ruskom území popiera.

Dronový útok na budovu FSB v Kurskej oblasti sa podľa proruského informačného kanála Astra odohral v pondelok neskoro večer. Päť pohraničníkov podľa neho muselo byť hospitalizovaných so zraneniami, ktoré im spôsobili črepiny. Server Ukrajinska pravda si všimol, že miestne úrady na incident neupozornili.

VIDEO: Jar je tu. Majú už Ukrajinci pre protiútok heslo?
Video
#SpringIsHere – Jar je tu. Je to heslo ukrajinskej ofenzívy, ktorá má vytlačiť Rusov z okupovaných území? Video: Ukrajinské ministerstvo obrany.

V Brjanskej oblasti zostrelený dron nikoho nezranil, poškodil však balkón jedného z bytov, uviedol ruský vyšetrovací výbor. Úrady Brjanskej oblasti okrem toho oznámili, že stále pátrajú po tele pilota, ktorý zomrel v sobotu pri zrútení stíhačky Su-34. Výzvu úradov, ktoré prosia miestnych obyvateľov o pomoc s pátraním v bahnitej krajine, zverejnil kanál Astra. V sobotu sa podľa ruského denníka Kommersant okrem menovanej stíhačky v oblasti zrútili dokonca tri ďalšie ruské lietadlá, a to stíhačka Su-35 a dva vrtuľníky typu Mi-8. Ukrajinské médiá upozornili, že aj o týchto haváriách ruské ministerstvo obrany mlčí.

Russia Fire Čítajte viac Ani domáce nebo už pre Rusov nie je bezpečné. Ich letectvo na vlastnom území utŕžilo nebývalé straty

Ruské prihraničné regióny sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z vlaňajšieho februára stávajú terčom dronových útokov pravidelne. Ruskí predstavitelia z nich vinia Ukrajinu, tá sa k nim však nehlási a tvrdí, že na ruské územie neútočí.

Putin, Ukrajina Čítajte viac Putin naliehavo zvoláva bezpečnostnú radu. Po ústupe pri Bachmute a katastrofe v Briansku nejde nič podľa plánu
20 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine