Putin obvinil nepriateľov Ruska, že sa v krajine snažia rozhnevať jednotlivé etniká

Nepriatelia Ruska sa v krajine snažia rozhnevať proti sebe jednotlivé etniká. Na zasadnutí Rady pre medzinárodné otázky to povedal ruský prezident Vladimir Putin. Podľa agentúry TASS podčiarkol, že sila Ruska tkvie práve v jeho kultúrnej rôznorodosti a mnohonárodnostnom charaktere.

20.05.2023 11:05
Rusko, Vladimir Putin, Ukrajina Foto: ,
Portrét ruského prezidenta Vladimira Putina leží na zemi neďaleko miestnej väznice v Chersone na Ukrajine. Ilustračné foto.
debata (96)

„Naši nepriatelia sa rozhodli, že mnohonárodný aspekt Ruska je naše zraniteľné miesto a robia všetko pre to, aby nás rozoštvali,“ povedal Putin. Údajní nepriatelia podľa neho vo vnútri jednotlivých etnických spoločenstiev podnecujú provokácie a podporujú tiež vznik spoločensko-politických združení.

Video
Ukrajinci presadnú do stíhačiek F-16. Čo musia zvládnuť na boj s Rusmi? / Zdroj: TV Pravda/US Air Force

Jednota a zomknutosť vo vnútri ruskej spoločnosti však napriek tomu silnie, povedal Putin. Vyzdvihol tiež, že takmer všetky etniká žijúce v Ruskej federácii sa už zapojili do takzvanej špeciálnej vojenskej operácie, ako Rusko nazýva inváziu svojich vojsk na Ukrajinu.

Mariupoľ po takmer roku pod ruskou okupáciou

Čoskoro uplynie rok od toho, ako ruská armáda dobyla ukrajinské mesto Mariupoľ. Minister obrany Sergej Šojgu 20. mája 2022 podal hlásenie prezidentovi Vladimírovi Putinovi o "úplnom oslobodení oceliarní Azovstaľ a mesta Mariupolu". Stalo sa tak potom, čo sa posledný obrancovia vzdali.

Fotogaléria
Poškodené budovy v štvrti Livoberžnyj v...
Porovnanie západnej strany Starokrymského...
+4Porovnanie zničeného divadla v Mariupole na...

„Zástupcovia vyše stovky národov obývajúcich Rusko už za svoju účasť v špeciálnej vojenskej operácii získali vysoké vyznamenania,“ povedal prezident.

Akých nepriateľov má na mysli, Putin však nepovedal. Označil tieto osoby alebo skupiny za obmedzencov. „Naši nepriatelia, ktorých som spomenul, sú ľudia s neokoloniálnym myslením, v skutočnosti obmedzenci. Nechápu, že práve táto rôznorodosť nás robí silnejšími,“ vyhlásil Putin.

96 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine