Ďalší požiar v Moskve. Horela budova vojenskej správy

Na východe Moskvy horela budova, v ktorej sa nachádza vojenská správa. Na mieste zasahovalo 15 hasičských jednotiek, oheň na šiestom podlaží sa podarilo uhasiť, uviedli ruské médiá s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie. Príčina požiaru doteraz nebola oznámená.

22.05.2023 10:46
debata (8)

Spravodajský server Meduza však pripomenul, že od začiatku vojny Ruska proti Ukrajine – najmä po vyhlásení čiastočnej mobilizácie vlani v septembri – podpaľači zapálili viac ako päťdesiatku vojenských správ a úradných budov.

požiar Čítajte aj V Moskve horela 15-poschodová budova, požiar sa obišiel bez obetí

Ruská tajná služba FSB oznámila, že v Orenburskej oblasti na rozhraní európskej a ázijskej časti Ruska zadržala obyvateľa, ktorý sa priznal, že sa na pokyn ukrajinských špeciálnych služieb chystal podpáliť zariadenie na stanici. Chcel tak zastaviť prevádzku na juhouralskej dráhe a podľa FSB sa chystal podpáliť tiež vojenskú správu oblasti.

V úkryte mal súčiastky a inštrukcie potrebné na zhotovenie improvizovaného výbušného zariadenia. V mobilnom telefóne zadržaného našli agenti korešpondenciu s Ukrajincami. Zadržaný dvadsaťpäťročný ruský občan mal podľa FSB v úmysle pridať sa k ukrajinskej armáde, aby v jej radoch bojoval proti ruským vojskám.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #požiar #Ukrajina #ruské úrady #vojna na Ukrajine