Kandidatúru na prezidenta USA oznámil republikánsky senátor Tim Scott

Republikánsky senátor štátu Južná Karolína Tim Scott v pondelok oficiálne začal svoju kampaň na prezidenta USA. Prisľúbil, že bude bojovať za návrat k americkému spôsobu života, ktorý podľa neho ohrozujú demokrati vedení prezidentom USA Joeom Bidenom. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

22.05.2023 22:55
debata

Scott (57) je jediný černošský senátor za republikánov. Kandidatúru na prezidenta oznámil v rodnom meste North Charleston. „Biden a radikálna ľavica) útočia na naše americké hodnoty, naše školy, našu ekonomiku a našu bezpečnosť. Nie však, kým som tu ja. To nebude fungovať. Nemôžem stáť bokom, kým sa toto deje v Amerike,“ povedal podporovateľom.

Podľa prieskumov verejnej mienky má Scott iba malú šancu na zisk republikánskej nominácie na prezidenta, favoritom je bývalý šéf Bieleho domu Donald Trump.

Kandidatúru na post prezidenta z radov republikánov okrem Trumpa a Scotta oznámili aj konzervatívny rozhlasový komentátor Larry Elder, bývalá guvernérka Južnej Karolíny Nikki Haleyová, exguvernér Arkansasu Asa Hutchinson a podnikateľ Vivek Ramaswamy.

Podľa prieskumov by mal byť najväčším Trumpovým súperom v boji o republikánsku nomináciu guvernér Floridy Ron DeSantis, ktorý však kandidatúru zatiaľ neoznámil. Podľa americkej televízie CNN by to mal urobiť už tento týždeň.

Scott stavia kampaň na svojom inšpiratívnom životnom príbehu, keďže sa mu zo skromných pomerov podarilo stať jedným z najvplyvnejších konzervatívcov v krajine, všíma si AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #prezidentské voľby v USA