Pátranie po Madeleine McCannovej pokračuje, polícia prehľadá oblasť priehrady v Portugalsku

Portugalská polícia uviedla, že v nasledujúcich dňoch obnovia pátranie po Madeleine McCannovej, britskom dievčatku, ktoré zmizlo v regióne Algarve počas dovolenky v roku 2007. Vyhlásenie portugalskej justičnej polície potvrdilo správy miestnych médií o tom, že vykonajú pátranie na žiadosť nemeckých úradov a v prítomnosti kolegov zo Spojeného kráľovstva.

23.05.2023 08:29
Madeleine McCannová Foto: ,
Na archívnej snímke z 2. mája 2012 Kate McCannová a Gerry McCann pózujú s fotografiou svojej nezvestnej dcéry Madeleine.
debata (4)

Už v pondelok polícia stavala stany a kordóny v oblasti pri priehrade Arade, zhruba 50 kilometrov od Praia da Luz, kde trojročnú Madeleine naposledy videli živú.

Britská, portugalská a nemecká polícia sa stále usilujú zistiť, čo sa stalo, keď dievčatko 3. mája 2007 zmizlo zo svojej postele v rezorte. Madeleine bola v rovnakej izbe ako jej mladší brat a sestra, keď jej rodičia boli na večeri s priateľmi v neďalekej reštaurácii. Jej zmiznutie vyvolalo celosvetový záujem a odmeny za nájdenie Madeleine sa vyšplhali na niekoľko miliónov dolárov.

V roku 2020 nemecké úrady identifikovali ako podozrivého v jej prípade istého Christiana Brücknera. Štyridsaťpäťročný muž bol v tom čase v Algarve, on však akúkoľvek účasť popiera. Muž čelí vyšetrovaniu pre podozrenie z vraždy dievčatka, ale zatiaľ ho neobvinili. Prokuratúra v meste Braunschweig však v októbri obvinila Brücknera v niekoľkých ďalších prípadoch zahŕňajúcich sexuálne trestné činy údajne spáchané v Portugalsku v rokoch 2000 až 2017.

Madeleine McCann Čítajte viac 15-ročný prípad: Z únosu britského dievčatka je podozrivý nemecký pedofil
4 debata chyba
Viac na túto tému: #pátranie #Portugalsko #Madeleine McCannová