Záplavy majú v Taliansku už 15 obetí, 23-tisíc ľudí je bez domova

Na najmenej 15 stúpol počet obetí ničivých záplav, ktoré minulý týždeň postihli región Emilia Romagna na severe Talianska. V provincii Ravenna najnovšie objavili telo 68-ročného nezvestného muža, uviedli v stredu tamojšie médiá, informuje agentúra APA.

24.05.2023 10:03 , aktualizované: 23:02
záplavy Foto: ,
Dobrovoľníci odstraňujú blato z ulice v talianskej Faenze. Záplavy z mája najviac zasiahli región Emilia-Romagna, kde sa rieky vyliali z brehov a mestá zaliali bahnom.
debata

Muž bol nezvestný od 17. mája. Svedkovia uviedli, že vystúpil z dodávky a následne ho strhla voda z neďalekého potoka.

Talianska vláda vyhlásila na stredu deň smútku. V dôsledku rozsiahlych záplav je 23 000 ľudí naďalej bez strechy nad hlavou, ubytovaných v hoteloch, športových halách či na farnostiach.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v utorok oznámila balík pomoci v hodnote vyše dvoch miliárd eur pre severovýchodný región Emilia Romagna.

Juki Cunoda Čítajte viac Pomoc zaplavenému Taliansku: Ferrari posiela milión eur, elitný pilot čistí ulice od bahna

Vládny dekrét „zaručuje poskytnutie vyše dvoch miliárd eur pre ľudí zasiahnutých záplavami“, od farmárov až po školy, zdravotné služby a turistický priemysel, spresnila premiérka.

Záplavy spôsobili škody za vyše sedem miliárd eur

Nedávne záplavy v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska spôsobili škody za vyše sedem miliárd eur. V stredu to oznámila námestníčka guvernéra regiónu pre civilnú ochranu Irene Priolová, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra ANSA.

„Ešte nemáme presnú sumu, ale škody budú vyše sedem miliárd,“ uviedla Priolová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #záplavy