Útok na Belgorodskú oblasť je ponižujúci morálny úder pre Putina

Útok ruských dobrovoľníkov na Belgorodskú oblasť hraničiacu s Ukrajinou znamenal ponižujúci morálny úder pre šéfa Kremľa Vladimira Putina, napísal v stredu španielsky denník El Mundo.

24.05.2023 10:49
belgorod Foto:
Fotografia zverejnená guvernérom Belgorodskej oblasti Vjačeslavom Gladkovom ukazuje poškodené domy po útoku partizánov a následných bojov s ruskou armádou v tomto ruskom regióne.
debata (125)

„Útok v Belgorode vykonaný ruskými dobrovoľníkmi, ktorí sú proti vojne na Ukrajine, otvoril nový vnútorný front proti Putinovi,“ napísal El Mundo podľa agentúry DPA.

Pondelkový prienik ozbrojencov na územie ruskej Belgorodskej oblasti a následné ozbrojené potýčky podľa denníka poukázali na zraniteľnosť Ruska a neschopnosť tamojšej armády chrániť vlastné územie.

Video
Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zábery vozidiel USA, ktoré podľa neho použili ruskí partizáni pre vpád do Belgorodskej oblasti. / Zdroj: MO RF

„K slabosti, ktorú vojaci Moskvy preukazujú na fronte (na Ukrajine), kde sú už mesiace v defenzíve a okrem obsadenia Bachmutu, ktoré deklarujú žoldnieri z Vagnerovej skupiny, nedosiahli žiaden pokrok, prispieva aj rastúca neistota ruských občanov vo vlastnej krajine,“ konštatuje El Mundo.

„Vojenská akcia v Belgorode, ktorá viedla k evakuácii deviatich dedín, je morálnym úderom, ktorý ponížil Putina. Vojna (na Ukrajine) prekračuje hranice a čoraz viac sa približuje ku každodennému životu Rusov, ktorí sa čoraz väčšmi obávajú, že by sa takéto útoky mohli rozšíriť na celé územie krajiny,“ cituje DPA.

Video
USS Gerald R. Ford: najväčšia bojová loď sveta sa priblíži k Rusku
125 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Belgorodská oblasť