Peruánska polícia zabavila 58 kíl kokaínu s nacistickou vlajkou a nápisom Hitler

Peruánska protidrogová polícia zabavila 58 kilových balíčkov kokaínu s nacistickou vlajkou a nápisom Hitler. Droga bola objavená v prístave Paita blízko peruánskej hranice s Ekvádorom bola určená pre belgický trh.

26.05.2023 15:49
Hitler / Nacisti / Nacistické Nemecko / Foto:
Policajt ukazuje balíky kokaínu s nacistickými vlajkami a vyrazeným názvom "HITLER" v prístave meste Paita v Peru 25. mája 2023
debata (7)

Polícia kontraband objavila vo štvrtok v prístave v meste Paita na severe Peru blízko hraníc s Ekvádorom. Kokaín bol ukrytý v chladiacom systéme na palube nákladnej lode prevážajúcej náklad špargle.

Kontajner mal byť vyložený v jednom z belgických prístavov. Polícia teraz pokračuje v prehľadávaní ďalších viac ako 80 kontajnerov na lodi.

Peruánske úrady už skôr informovali o zabavenom kokaíne v balíčkoch pokrytých rôznymi symbolmi, ale ešte nikdy medzi nimi nebola vlajka nacistického Nemecka.

Podľa odhadov peruánskych úradov sa v tejto juhoamerickej krajine ročne vyprodukuje asi 100 ton drog. Väčšina z tohto množstva odvezú loďami do Európy, no omamné látky sa z Peru prevážajú napríklad aj do Bolívie na palube malých lietadiel.

Podľa údajov OSN je Peru druhým najväčším pestovateľom koky a druhým najväčším producentom kokaínu na svete po Kolumbii.

hotovosť peniaze bankovky kartel Čítajte viac Policajti rozbili najväčší balkánsky drogový kartel
7 debata chyba
Viac na túto tému: #kokaín #Peru #Adolf Hitler