Koncern Kalašnikov zmodernizoval svoju útočnú pušku. Dal na skúsenosti ruských vojakov

Ruský zbrojársky komplex Kalašnikov predstavil modernizovanú útočnú pušku AK-12, ktorá bola inovovaná s prihliadnutím na skúsenosti ruských vojakov z vojny na Ukrajine. S odvolaním sa na ruské štátne médiá o tom v sobotu informoval britský denník Guardian.

28.05.2023 11:55
rusko, kalašnikov, vojak Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (29)

Hlavný konštruktér koncernu Sergej Uržumcev uviedol, že modernizácia vznikla na základe podnetov získaných zo "skúseností s používaním zbrane počas špeciálnej vojenskej operácii, ako sa v Rusku označuje ním rozpútaná vojna na Ukrajine.

Uržumcev dodal, že prvá várka inovovaných pušiek už bola dodaná do jednej z oblastí na Ukrajine.

Medzi vykonané zmeny patrí odstránenie režimu dvoch nábojov v zbrani a aktualizácie, ktoré majú pušku urobiť pohodlnejšou a jednoduchšou na používanie.

Video
Generál Zalužnyj: Vyhubíme nepriateľov, zoberieme si, čo je naše / Zdroj: Veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj zverejnil video, ktoré naznačuje, že ukrajinská protiofenzíva sa blíži.

AK-12 má niekoľko koľajničiek, ktoré umožňujú inštaláciu ďalšieho vybavenia, ako sú mieridlá, baterka, laserový zameriavač a zariadenia na bezhlučnú a bezplameňovú streľbu, uviedla agentúra TASS.

Puška AK-12 kalibru 5,45 mm je podľa webovej stránky Kalašnikova „štandardnou služobnou útočnou puškou ruskej pechoty a ďalších jednotiek“.

Rusko, Ukrajina, vojna, Bachmut, vojenský konflikt Čítajte viac Ruština ako štátny jazyk či zrieknutie sa vstupu do NATO a EÚ. Moskva oznámila požiadavky pre mier s Ukrajinou
29 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #kalašnikov #vojna na Ukrajine