Prigožin zúri. Po útoku dronov na Moskvu zasypal ministerstvo obrany nadávkami

Šéf ruskej Vagnerovej súkromnej vojenskej spoločnosti Jevgenij Prigožin po utorkovom nálete dronov na Moskvu zasypal úradníkov z ruského ministerstva obrany nadávkami. Zakladateľ žoldnierskej skupiny, ktorá sa podieľa na invázii na Ukrajinu, ostro kritizoval ruské úrady už v minulosti, napríklad v súvislosti s bojom o východoukrajinské mesto Bachmut.

30.05.2023 14:00
Rusko Kaviareň Výbuch Bloger Pohreb Foto:
Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin.
debata (115)

„Smradľavé hovädá, čo ako robíte?,“ rozčuľoval sa Prigožin podľa portálu Meduza. „Ste ministerstvo obrany… Prečo ste, ku*va, dovolili, aby tie drony doleteli do Moskvy?“ pýtal sa na nahrávke zverejnenej jeho tlačovou službou.

Prigožin tiež zdôraznil, že jeden z dronov bol podľa informácií ruského poslanca Alexandra Chinštejna zostrelený nad dedinou Razdory, ktorá je súčasťou oblasti známej ako Rubljovka na západnom okraji Moskvy, kde má svoje rezidencie mnoho prominentných Rusov. Sídlo ruského prezidenta Vladimira Putina Novo-Ogarjovo je odtiaľ desať minút autom.

moskva Čítajte viac Zásah do srdca: Drony v Moskve udreli na obytné domy. Teší nás to, reaguje Kyjev

„To, že vám (drony) letia na Rubljovku k vám domov, je vám u prdele. Nech vám tie domy pokojne zhoria,“ kritizoval rozhorčene Prigožin.

Z Moskvy dnes prišli správy o zasiahnutí troch obytných domov pri nálete dronov. Ľahké poškodenie zasiahnutých budov potvrdil starosta mesta Sergej Sobjanin, ktorý rovnako uviedol, že dvaja ľudia museli po útoku vyhľadať lekársku pomoc. Podľa ruského ministerstva obrany na Moskvu útočilo osem bezpilotných lietadiel, z ktorých päť sa ruskej protivzdušnej obrane podarilo zostreliť ešte nad okolitou Moskovskou oblasťou. Tri ďalšie stratili podľa ministerstva smer po tom, čo ich zasiahli prostriedky rádioelektronického boja. Niektoré predchádzajúce správy uvádzali vyššie počty útočiacich dronov, napríklad ruský informačný kanál Baza uviedol, že na ruskú metropolu mierilo približne 25 bezpilotných lietadiel.

Časť dronu, ktorý poškodil bytový dom v Moskve...
Ruský policajt stojí blízko časti dronu, ktorý...
+11Policajti a vyšetrovatelia zbierajú časti...

Moskva z útoku obvinila Kyjev. Ukrajina sa k náletu neprihlásila, ale prípadné zapojenie ani nepoprela. Agentúra Reuters dnešné udalosti okomentovala spôsobom, že vojna, ktorú Rusku rozpútalo pred 15 mesiacmi na Ukrajine, sa preniesla do jeho metropoly.

Video
Ukrajinský generál Zalužnyj: Vyhubíme nepriateľov, zoberieme si, čo je naše
115 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine #Jevgenij Prigožin #vagnerovci