Ruskí partizáni: Oslobodíme celé Rusko. Putinova armáda je zbabelá

Ruský dobrovoľnícky zbor, skupina protiputinovských ruských občanov napojená na ukrajinskú armádu, odmietla, že by ostreľovala civilistov a tvrdí, že sa začala ich „druhá fáza„ v Rusku. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

01.06.2023 11:11
Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Foto: ,
Bojovníci partizánskeho odboja Ruský dobrovoľnícky zbor na hraniciach v regióne Suma, 24. máj 2023.
debata (195)

Jeden z ich bojovníkov vo videospráve hovorí, že „opäť raz bojujú na ruskom území“. „Čoskoro sa objaví predmestie Šebekina,“ uviedla skupina, odkazujúc na obec v ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti.

Správa prišla v čase nárastu cezhraničného ostreľovania v Šebekine a ďalších pohraničných okresoch v posledných dňoch. Belgorodský gubernátor uviedol, že pri ostreľovaní vo štvrtok skoro ráno utrpelo zranenia päť ľudí. Deň predtým informoval, že zo Šebekina a neďalekého mesta Grajvoron evakuujú deti.

Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Čítajte aj Ruskí protiputinovskí partizáni najímajú tisíce členov na útoky proti Moskve

Ruský dobrovoľnícky zbor prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram obvinil „Putinovu armádu“, že zasiahla „ruské dediny a osady“.

Spôsobili to Rusi. Porovnajte si Bachmut pred a po invázii
Video

„Bohužiaľ, nemôžeme zabezpečiť evakuáciu civilistov z pohraničných oblastí, pretože armáda Ruskej federácie tieto oblasti ostreľuje a tým komplikuje evakuáciu,“ uviedol Ruský dobrovoľnícky zbor a dodal: „Zostaňte vo svojich domovoch, nebojte sa. Vojaci Ruského dobrovoľníckeho zboru nie sú vo vojne s civilistami.“

Ruský dobrovoľnícky zbor a ďalšia protiputinovská ruská skupina, Légia Sloboda Ruska, sa minulý týždeň prihlásili k zodpovednosti za útok v Belgorode.

Veliteľ Ruského dobrovoľného zboru známy ako...
Bojovníci partizánskeho odboja Ruský...
+4Bojovník Ruského dobrovoľníckeho zboru v...

Légia, ktorú tvorí niekoľko stoviek ruských občanov bojujúcich na Ukrajine pod velením ukrajinských bezpečnostných síl, tiež vo štvrtok zverejnila video. V ňom tvrdí, že sa nachádzajú „blízko hranice našej vlasti“.

Rusko Kaviareň Výbuch Bloger Pohreb Čítajte aj Prigožin zúri. Po útoku dronov na Moskvu zasypal ministerstvo obrany nadávkami

„Veľmi skoro opäť postúpime na ruské územie, aby sme priniesli slobodu, mier a pokoj. Grajvoron je len začiatok,“ uviedli na Telegrame a dodali: "Oslobodíme celé Rusko – od Belgorodu až po Vladivostok.“ „Vďaka zbabelosti Putinových vojenských šakalov nám zostalo veľa trofejí. Vďaka tomu budeme môcť vyzbrojiť ďalších našich spolubojovníkov,“ skonštatovali tiež.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #partizáni #vojna na Ukrajine #Belgorodská oblasť #Ruský dobrovoľnícky zbor