Vo švédskej Eskilstune došlo k potýčke gangov, štyria tínedžeri utrpeli zranenia

Štyria pätnásťroční chlapci vo štvrtok utrpeli zranenia pri potýčke v centre švédskeho mesta Eskilstuna neďaleko Štokholmu. Informovala o tom agentúra Reuters. Švédska televízia TV4 uviedla, že medzi zranenými sú žiaci miestnej školy, v čase incidentu ale v škole neboli.

01.06.2023 15:24 , aktualizované: 16:55
debata (6)

Švédsky denník Aftonbladet napísal, že v blízkosti športového zariadenia v Eskilstune sa dostali do konfliktu dva znepriatelené gangy ozbrojené nožmi. Polícia prípad vyšetruje ako pokus o vraždu. Zranení boli prevezení do nemocnice, dvoch ľudí zadržali v súvislosti s incidentom.

Jeden zo svedkov švédskej televízii SVT popísal, že sa pred jeho oknami strhla bitka a že niektorí z ľudí, ktorí sa do nej zapojili, mali nože. „Muselo ísť o nejaké vyrovnávanie účtov,“ povedal svedok. Švédska televízia TV4 uviedla, že zranenia sú študenti.

Švédsko má dlhodobo problém so zločineckými gangmi. Čoraz častejšie krvavé boje gangov o územie a všeobecne zvyšujúca sa kriminalita, ktorá do veľkej miery súvisí s problémami s integráciou prisťahovalcov, boli aj jedným z hlavných bodov kampane pred vlaňajšími voľbami. Tie viedli k vytvoreniu pravicovej vlády na čele so šéfom konzervatívnej Umiernenej koaličnej strany Ulfom Kristerssonom. Menšinový kabinet vládne s podporou protiimigračnej strany Švédski demokrati.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #násilnosti #útok nožom