Biden zakopol a spadol na pódiu pri odovzdávaní diplomov. Moment zachytili kamery

Americký prezident Joe Biden spadol na pódiu počas slávnostnej promócie odovzdávania diplomov kadetom na americkej leteckej akadémii v Colorado Springs. "Je v poriadku", odkázal hovorca Bieleho domu.

01.06.2023 22:09 , aktualizované: 23:45
debata (248)

"Je v poriadku. Keď si podával ruky, na pódiu bolo vrece s pieskom,“ napísal na Twitteri riaditeľ komunikácie Bieleho domu Ben LaBolt. Ochranka Bidenovi okamžite išla na pomoc a pomohla mu vstať. Následne ho odviedla z pódia. Na záberoch je vidieť, že prezident po páde zrejme poukazoval práve na toto vrece. Pred pádom si Biden potriasol rukou s každým z 921 absolventov, čo trvalo približne hodinu a pol.

Ako uviedol server Politico Biden (80) je najstarším prezidentom v americkej histórii. Bidenovi kritici tvrdia, že je príliš starý na to, aby sa uchádzal o druhé funkčné obdobie. V prípade volebného víťazstva by na začiatku druhého funkčného obdobia mal 82 rokov a prieskumy verejnej mienky naznačujú, že väčšina amerických voličov má ohľadom jeho pokročilého veku obavy.

Americký prezident Joe Biden padá na pódiu... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Joe Biden Americký prezident Joe Biden padá na pódiu počas slávnostnej promócie na univerzite United States Air Force Academy na Falcon Stadium 1. júna 2023 v Colorado Springs v Colorade

V budúcich prezidentských voľbách v roku 2024 by sa demokratický prezident pritom mohol znovu stretnúť s republikánskym exprezidentom Donaldom Trumpom, ktorý je len o štyri roky mladší.

Biden v minulosti spadol pri prechádzke na bicykli alebo na schodoch do lietadla.

USA Prezident Biden Bicykel Pád Čítajte viac Prezident Biden spadol z bicykla
248 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident Joe Biden