Zabiť za deň na 150-kilometrovom fronte 1 500 ľudí? Divoké fantázie Moskvy, hodnotí Prigožin

Za "divoké fantázie" označil v utorok šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin tvrdenia Ruska, že postupujúcim ukrajinským jednotkám spôsobilo obrovské straty. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

06.06.2023 09:16
Rusko Kaviareň Výbuch Bloger Pohreb Foto:
Zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin.
debata (25)

Ruské ministerstvo obrany v pondelok uviedlo, že odrazilo ukrajinskú ofenzívu, pričom zahynulo 1500 ukrajinských vojakov a bolo zničených viac než 100 obrnených vozidiel.

„Zlikvidovať jeden a pol tisíca ľudí za jeden deň, na vyše 150 kilometroch, to musí byť riadny masaker, pekelný masaker,“ napísal v reakcii na tieto tvrdenia na platforme Telegram Prigožin. „Preto sa domnievam, že sú to len divoké fantázie,“ dodal.

Kachovská priehrada vyletela do vzduchu, voda sa valí na Cherson
Video

Šéf vagnerovcov už v pondelok uviedol, že ukrajinskí vojaci postúpili pri východoukrajinskom meste Bachmut, o ktorom Rusko minulý mesiac vyhlásilo, že ho ovládlo. Ruskí vojaci podľa Prigožina „pomaly“ opúšťajú dedinu Berchivka neďaleko Bachmutu, čo nazval „hanbou“.

Prigožin je v otvorenom spore s ruským ministerstvom obrany, ktoré okrem iného obvinil, že jeho vojakom nedodávalo v bojoch o Bachmut dostatok munície.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok vo videoposolstve zverejnenom na sociálnych sieťach vyzdvihol ukrajinských vojakov za postup pri Bachmute, ktorý sa stal dejiskom najkrvavejších bojov od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu.

Putin, Kadyrov, Prigožin Čítajte viac Kto zabije Prigožina? Putinov kuchár si zavaril
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine #Jevgenij Prigožin