Po útoku žraloka v egyptskej Hurghade zomrel ruský občan

Ruský občan zahynul blízko hotelovej pláže pri útoku žraloka v egyptskom letovisku Hurghada na pobreží Červeného mora. Vo štvrtok to oznámil ruský generálny konzulát v Hurghade, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

08.06.2023 19:50
žralok Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (23)

Obeťou útoku žraloka je podľa ruských médií muž narodený v roku 1999. Nebol to turista, muž mal žiť v Egypte dlhodobo, dodali.

Konzulát v stanovisku na platforme Telegram vyzval ruských turistov, aby boli v mori ostražití a prísne dodržiavali všetky usmernenia miestnych úradov.

Drastický útok zachytili aj na video. Zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Úrady uzavreli 74-kilometrový úsek pobrežia a oznámili, že do nedele bude zakázaný vstup do mora. Ministerstvo neskôr uviedlo, že žraloka chytili a skúmajú ho v laboratóriu, aby sa pokúsili objasniť dôvody zriedkavého útoku.

Pobrežie Červeného mora je populárna turistická destinácia. Žraloky sa tu vyskytujú bežne, no len zriedka napádajú ľudí.

V júli minulého roka pri Hurghade zomreli po útoku žraloka dve ženy. V roku 2018 sa obeťou žraloka stal český turista, v roku 2015 bol obeťou turista z Nemecka. V roku 2010 sa počas piatich dní odohralo päť útokov, ktoré si vyžiadali život nemeckého občana a zranili sa pri nich štyria zahraniční turisti.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Hurghada #útok žraloka